ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

16. elokuuta 2014

LONTOO: NOTTING HILL JA OSTOKSIA


Voi Notting Hill! Sinne kun pääsisi asumaan, elämään, kirjoittamaan kolumneja ja ostamaan aamiaiscroisantteja kadunkulmien kahviloista. En kyllä tiedä, kuinka paljon tykkäisin siitä, että turistit tulisivat joka kesä poseeraamaan portinpieliin, kuvaamaan kotioveani ja ihmettelemään kukkaistutuksiani, mutta ehkä sitäkin tottuisi arvostamaan, näkemään osana asuinalueen viehätystä... 

Tänä kesänä meidän reissun keskiviikkoaamuun kuului Notting Hillin valloittaminen. Aamiaiscroisantit ja mocha-kahvit löytyivät mitä suloisimmasta kahviosta (jossa oli lampunvarjostimina hehkulamppujen ympärillä lasisia maitopulloja, kuin söpöä!). Fiilis oli aika erilainen aamupäivästä arkipäivänä kuin viikonloppuiltapäivänä, mikä oli ajankohta, jona tuolla käppäilin viime vuonna. Oli ihanan rauhallista, ihmismassat eivät vielä olleet ehtineet valloittaa katuja ja viilentävä tuuli leyhytteli lempeästi tukkaa. 

Poikettiin muutamassa kaupassa, mutta pääasiassa vaan fiilisteltiin paikan kauneutta ja pastellivärejä ennen kuin liityttiin Oxford Streetin hulinaan ja vietetiin iltapäivä kaupoissa kierrellen. Illalla mentiin vielä West Endiin katsomaan leffaan The Fault in Our Stars (äiti ekaa kertaa, mä tokaa kertaa) ja oli kyllä yhtä ihana kuin ensimmäiselläkin katsomiskerralla! Leffaevääksi me ostettiin paikallisia irtokarkkeja ja en ymmärrä miten britit selviää ilman kunnollista suklaata, salmiakkia tai lakritsia! Niiden kaikki karkithan on jotain ihme kumilöllönallekarkkeja! 


1. Voihan ostokset. The Body Shop on niin törkeän paljon halvempi Briteissä kuin Suomessa, että olisi tehnyt mieli ostaa koko kauppa tyhjäksi (harmi että matkalaukun seinämät eivät veny loputtomiin)... Kuvassa näkyy myös vähän vaaleanpunaista taskukokoon taittuvaa parkatakin nurkkaa, ihan täydellinen takki sateisille syyspäiville, jolloin pitää selviytyä tihkusateessa pyörällä kouluun. Ja Bertie Bottien jokamaunrakeet, nam nam (tai yöks jos satut saamaan sen korvavaikulta maistuvan). 

2. Mustakantinen muistivihko, niin tyylikäs ettei sinne ihan mitä tahansa ostoslistoja raaski kirjoittaa. Oopperan kummitus -musikaalin käsiohjelma, musikaali käytiin katsastamassa torstai-iltapäivänä ja oliko edes ihan mielettömän upea! Se musiikki on jotain ihan käsittämätöntä, oon rakastanut sitä yläasteikäisestä asti ja se miten valoilla saadaan luotua illuusio, että lavalla olisi järvi, on tajutonta. Kuvassa myös ylisöpö mintuilla täytetty peltirasia, jonka aion täyttää pastillien loputtua tukkalenkeillä tai särkylääkkeillä ja piilottaa laukun pohjalle. 

3. The Maze Runner -kirja löytyi Foylesilta (leffa ensi-illassa syyskuussa ja aattelin, että haluan lukea kirjan ensin) ja My Future Listography Urban Outfittersiltä. Toi listakirja on kanssa ihan huikea, luin siitä joskus jonkun tyypin blogista ja oon halunnut löytää sellaisen siitä asti! Ideana on siis se, että jokaisella sivulla on otsikko tyyliin "Mitä teen eläkkeellä" tai "Paikat joissa haluan käydä ennen kuolemaani" ja loppu sivu on tilaa kirjoitella ajatuksiaan. Tällaiselle listafriikille ihan täydellinen kirja! Alanurkassa kimmeltää CD-levy, luultavasti How to Train Your Dragon 2:n soundtrack tai Ed Sheeranin X... <3

Lontoo on niin ihana! Oih! <3

2 kommenttia:

  1. SIIS PHANTOM OF THE OPERA!! miks ei hehkutettu sitä yhes eilen? Se on nii upee musikaalina että voisin kuolla!! Ja toi listakirja, onko ees helmi??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EN TIEDÄ!! tai ehkä koska ollaan lahopäitä ja meijän pitäis nähdä useemmin? Ja todellakin oli, itkettävän upea musikaali! Listakirja = <3<3<3!!!

      Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥