ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

14. tammikuuta 2015

UUDEN VUODEN UNELMIA

Olen tullut siihen tulokseen, että kotini on siellä, missä kirjani ovat. Pakkomielteinen, syvälle verisuoniin ja hippokampukseen rakennettu tarve olla tutun painomusteen ja rakkaiden tarinoiden ympäröimä on niin voimakas, että rahtasin toistakymmentä kirjaa hyllystäni Hämeenlinnaan joulun viettoon. Loppujen lopuksi ehdin selailla vain kolmea opusta, ja lauantaiaamuna pakkasin kuukausi sitten Jyväskylästä tuomani kirjat takaisin matkalaukkuun viedäkseni ne takaisin omiin nurkkiin vanhempieni nurkista. Kotini matkustaa mukanani. Onhan se aika kätevää, mutta maailmanvalloitusreissuista saattaa tulla haasteellisia, jos rupean rahtaamaan pariakymmentä lapsuuteni lempikirjaa ympäri Euraasiaa.

Oli kyllä ollut harvinaisen huikea loma. Oli kahdeksan päivää töitä ja neljä leffamaratonia (Taru Sormusten Herrasta, klassiset Star Warsit ja uudet Star Warsit, Paluu tulevaisuuteen. hups.), Netflix & sängyn pohja -kombinaatiolla varustettuja päiviä, yksi eeppisen hämmentävä retki metsään geokätköilemään, uuden vuoden meiningit ja jouluiset hommelit, kavereita ja muita hupsutuksia, hobitteja ja nepalin autoiluja ja vähän exodustakin, himmeitä leffateattereita ja vielä himmeämpiä keskusteluja, uuden vuoden angstin karkoitusta ja myöhään valvottuja öitä, jouluruokakammoa ja halpalentoyhtiöiden tarjontaan tutustumista, muutamia sivuja hienoista kirjoista - maistiaisia mukana kannettavan kotini seinistä ja ikkunoista ja savupiipusta.

Jonkin aikaa käytin myös Lähi-idän kriisin pohdiskeluun ja Pariisin terroritekojen puntarointiin, ja tulin siihen tulokseen, että elämä voisi olla helpompaa, jos ottaisin kämppiksestäni mallia ja jättäisin uutiset lukematta. Luultavasti jättäisinkin, jos pääaineeni ei olisi journalistiikka. Ehkä maailma sitten tuntuisi järkevämmältä paikalta eikä vaikuttaisi oliivipaviaanin aivopierulta.

En tehnyt uuden vuoden lupauksia. Mielestäni koko "uusi vuosi, uusi minä" -roska on ihan tajuttoman teennäistä. Ei ihminen muutu yhdessä yössä. Ei rankan vuoden jälkeensä jättämät jäljet pyyhkiydy pois harteilta sillä, että vuosiluku kasvaa yhdellä. Lupauskammosta huolimatta kirjoitin listan tavoitteista - asioista, joita olisi kiva kokea ja tehdä vuonna 2015. Listan mukaan aion tänä vuonna muun muassa:

ottaa tatuoinnin
tehdä jekkuja kämppikselle
tutustua uusiin ihmisiin
matkustella (yksin, kaveriporukassa, Suomessa ja ulkomailla, muuallekin kuin Lontooseen)
juoda hyvää teetä
lukea paljon kirjoja
pitää parhaat 20-vuotissynttärit ikinä
käydä baletissa
osallistua The Great Gatsby -bileisiin
olla vähän hassu
kerätä marjoja pakastimeen
pitää muumimaratonin
viettää syntymättömyyspäivää
seurata mielikuvitustani outoihin paikkoihin.

Sunnuntaina istuessani junassa kohti Jyväskylää, vatsassani kutisi mukavasti. Lumihiutaleet takertuivat junan ikkunoihin ja sulivat vedeksi ja J.D.Salingerin Sieppari ruispellossa soljui sormien välissä. Tuntui hyvältä palata oman kaaoksen keskelle. Sinne, missä odottivat oma pehmeä sänky ja omat rakkaat kirjahyllyt, rytmitön elämäntapa ja yliopisto ja puoliksi syöty suklaajäätelöpurnukka pakastimen peränurkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥