ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

26. helmikuuta 2015

KAKSKYTVEEPuhuin puhelimessa kämppikseni kanssa, kun tuli kuluneeksi tasan kaksikymmentä vuotta siitä hetkestä, kun ensimmäistä kertaa rääkäisin tätä maailmaa kansoittavana olentona. 

Ei elämä muutu yhdessä yössä – ei silloin kun vuosi vaihtuu eikä silloin, kun ikä kasvaa yhdellä numerolla. Muutos on vähittäistä, sellaista ettei sitä huomaa itse ennen kuin rupeaa kaivelemaan vanhoja valokuvia ja nauramaan näytinkö minä joskus todella tuolta?  Pienine sormineni, nöpönenineni, teini-iän hämmentävine kampauksineni (jotka olivat niin jäätäviä, että niistä ei päätynyt kuvia tämän postauksen kylkeen).


niin paljon on jo ehtinyt tapahtua

Lapsuuden salaseurat ja seikkailujen metsästys, unelmat etsivän ammatista
Se kun parhaan kaverin kanssa rakennettiin hiekkalinnoja pihapuistossa, jaettiin naapureiden postilaatikoihin ruoanlaitto-ohjeita, juotettiin naapurin ilkeälle tytölle myrkkymarjamehua
Kesät asuntovaunussa, Saana-tunturin huipulla ja Rukalla vaeltamassa
Lontoon-reissut, äidin kanssa ja ilman, kaveriporukassa, kokeilemassa siipien kantavuutta
Alakoulukuviot, hiihtokilpailuiden jälkeen juotu kuppi kuumaa mehua, ystävänpäiväkortit, kotileikit koulun pihakuusien alla, hyppynaruhyppelyt, elokuvakäsikirjoitukset joita ei koskaa kuvattu elokuviksi.
Yläkoulumeiningit, pukeutumistyylinä ylipitkä hame ja pakosta kolmiraitaiset verkkarit liikuntatunneilla, teiniangsti
Kesätyöt kassaneitinä, kuitin tarjoamisesta kettuuntuneet asiakkaat, mummo joka ostaa aina suklaapäällysteisiä sienikarkkeja, papparainen joka laulaa rahoja ojentaessaan ruotsiksi, ”laitetaanko pakasteet pieneen pussiin?”
Kesätyöt sairaalahuoltajana, ensiavun hektinen arki, potilaiden kuskaaminen sängyillä osastolta toiselle, klorillin pistävä katku.
Kavereiden kanssa vietetyt illanistujaiset: tee- ja juustoilta, 18-vuotisyllätyssynttärit kertaa kolme, suklaamaistajaiset, uuden vuoden valvojaiset, vappupiknikit ja juhannustaiat
Lukioelämää, ylioppilaskoestressi, se lapsenomainen riemu kun saa heitellä ihmisiä karkeilla rekan lavalta, karkumatka Heurekasta, matematiikan opettajan luotsaama retki katsomaan balettia, se tunne kun tajuaa että wanhojen mekon vanteet irtoavat kesken tangon, se tunne kun painaa lakin päähänsä ja laulaa gaudeamus igituria uutena ylioppilaana.
Muutto omaan kotiin, oman pesän järjestely, oma pehmeä sänky, oma kaaos ja tiskivuori ja jäätävä unirytmi.

niin paljon on vielä edessä

Istanbulin-matka pääsiäislomalla
Interrail-reissut yksin ja parhaassa seurassa läpi Euroopan, seikkailut Aasian kulttuureihin, Etelä-Afrikkaan ja Australiaan
Tatuointiliikkeen tuolissa täriseminen, kaihertava tunne vatsanpohjassa: onkohan tämä nyt ihan varmasti viisasta
Toimittajakuvioiden tuskaileminen, stressi hikisessä toimituksessa, sormet näppäimistöllä, teekuppi sanomalehden päällä
Roadtrip halki Yhdysvaltojen, aamianen Tiffanylla, yö puun latvaan rakennetussa luksushotellissa
Se tunne kun oma kirja on vihdoin kädessä painettuna
Sydänsurut, ystäville itketyt kyyneleet, halaukset ja taputukset selkään
Valkoinen huntu, mekon helma, sulhanen alttarilla odottamassa
Pikkuiset varpaat, pikkuiset sormet, huuto, varovainen valloittava hymy
Keinutuolin narina, eläkepäivien hiljaiset aamut, paksu romaani, teekupponen terassilla aamuauringossa


Tänään pitsaa ja teatteria vanhempien ja vanhimman pikkuveljen kanssa, 20-vuotissyntymättömyyspäivää vietetään kuppikakkujen, mummoteekuppien, taskukellojen ja hullun hatuntekijän hattujen kanssa viikon kuluttua. Tästä on hyvä aloittaa aikuisuus. 

2 kommenttia:

 1. Voi, yks parhaiten mieleen jäänyt suhun liittyvä muisto oli se yks näytelmä! Se futisnäytelmä, jonka olit käsikirjottanu ja jota harjoteltiin teidän takapihalla naapuruston lasten kesken kuka ties mitä yleisöä varten, kun se ei koskaan päätyny esitettäväks (whyyy, suuri vääryys!??) :--D huippua!

  Niin ja repesin tuolle papparaiselle. Voi apua. Sun pitää opettaa mulle miten toi lauletaan ruotsiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hohhohhhohoh! Olin ihan unohtanut ton koko näytelmän! Vitsit, sun pitää ettii se kässäri jostain, niin voidaan mennä meijän takapihalle harjotteleen loppuun ja esittää meijän kaikille kavereille..! :D Ja voi hah, papparainen, se siis laulo jotain ihan basic humppahurlumbiisiä, enkä valitettavasti osaa sanoja, sniif. :,(

   Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥