ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

23. huhtikuuta 2015

MIELENSÄPAHOITTAJAN VIDEOBLOGI

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun tajusin, että ensimmäinen vuosi yliopistossa on melkein ohi. Vielä enemmän pahoitin mieleni siinä vaiheessa, kun tajusin, että tosi moni ystävä, johon olen täällä Jyväskylässä tutustunut, saattaakin olla jossain ihan muualla kuin täällä ensi syksynä. Liian moni on vaihtamassa opiskelukaupunkia tai lähdössä vaihtoon. Ärsyttää. Yhdestäkään ystävästä en haluaisi päästää irti. Vaikka ensi syksy varmasti tuokin uusia tuttavuuksia (ja odotan jo, että pääsen tutustumaan journalistiikan uusiin fukseihin), olen niin onnettoman huono pitämään ihmisiin yhteyttä, etten haluaisi kenenkään lähtevän kauas.

Kesä on jo tulossa kovaa vauhtia. Pitäisi yrittää nauttia jokaisesta hetkestä, jonka vielä voi viettää ihmisten kanssa, ennen neljän kuukauden kesätyörupeamaa Forssan Lehdessä. Pitäisi palauttaa rästitehtävät. Pitäisi lukea kaksi tenttikirjaa ja osallistua e-tenttiin. Pitäisi pakata kämpän tavarat muuttolaatikoihin. Pitäisi juhlistaa vappua ensimmäistä kertaa lakki päässä. Pitäisi perehtyä kunnallisen päätöksenteon kiemuroihin. Pitäisi hakea sivuaineoikeus kirjallisuuteen. Kaikkeen tähän on aikaa vain vähän yli viikko. Paniikkiahdistushelvetti.

Aika pakenee. Tekisi mieli tehdä hätäjarrutus ja pysäyttää elämä tähän. Neljä kuukautta tuntuu liian pitkältä ajalta olla poissa Jyväskylästä. Onneksi Forssasta ja Hämeenlinnastakin taitaa saada Nutellaa. Se auttaa vähän. 

Tästä vuodesta on jo kulunut kolmasosa. Seuraavan kolmasosan vietän hankkien journalistista työkokemusta. Viimeisen kolmasosan vietän taas journalistiikkaa lukien (ja toivottavasti sivuaineenani on kirjallisuus!). Ensi vuoden keväänä suuntaan Maltalle opiskelijavaihtoon. Tavallaan tuntuu, että sehän on jo ihan kohta – toisaalta siihen tuntuu olevan ikuisuus. En tiedä kumpi on parempi.

Meidän piti televisiojournalismin kurssilla kuvata uutinen luovasti. Mun uutisaiheeni oli yliopiston valitusviikot, jotka järjestetään kerran vuodessa ja joiden aikana opiskelijoilta kerätään kriittistä palautetta yliopiston toimintaan, opiskelijan arjen palveluihin ja kaikkiin muihun opiskelijan mieltä painaviin juttuihin liittyen. Koska tän videon sisällöt ja tunnelmat liitty olennaisesti tän postauksen teemaan, ajattelin jakaa tämän tässä.


P.S. En muuten oikeasti ärsyynny selfieitä ottavista ihmisistä - olen itsekin yksi heistä. Mulla vaan sattui olemaan sopivaa kuvamateriaalia, enkä jaksanut lähteä kuvailemaan uutta ja päätin sovittaa uuden tekstin vanhoihin kuviin.

P.P.S. Tänään ei onneksi enää satanut lunta, mutta viikko sitten torstaina, jolloin kuvailin noita bussikohtauksia, satoi. Toivottavasti vappuna laulaisivat linnut. 

3 kommenttia:

 1. Lohdutukseksi voin kertoa että Forssan Salesta, S-Marketista, Prismasta, Cittarista ja Lidlistä saa Nutella ja jos kaupat ei ole auki niin mulla on aina purkillinen hyllyssä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, parhautta! :D Ehkä mä kestän kesän niillä nurkilla jotenkuten!

   Poista
 2. Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun hyvin syvällisesti pohdittuani en keksinyt mikä on mielensäpahoittajan vastakohta.. mielensähyvittäjä? mielensäiloittaja? mielensäepäpahoittaja? mielensä-kaikki-on-ok-ttaja?!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥