ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

5. marraskuuta 2015

ROOMARAKKAUTTA


Noin kuukausi sitten pakkasin ystäväni matkalaukkuun ja suuntasin kohti kahdentoista päivän Rooma-Firenze-Berliini-kiertuetta. Pikaisena katsauksena budjettiin todettakoon, että lennot saimme kahdellasadalla eurolla ja hostellit suunnilleen samankaltaisella summalla per naama. Rahaa paloi silti melkomoisesti, sillä kotiin palattiin vatsat huumaavan ihanalla gelatolla täytettyina ja kassit täynnä matkamuistoja.

Koska reissusta tarttui kuvia 1200 kameran muistikorteille ja 560 puhelimeen, päätin jakaa reissun neljään osaan: yksi postaus jokaiselle kaupungille ja neljäs puhelimesta löytyneille kuville. Ensimmäisessä matkakertomuksen osassa puhutaan suloisesta ja ylhäisestä Roomasta.

Trastevere, toisella puolella jokea sijaitseva alue, josta sai ihania ihania ruoka-annoksia 5-7 eurolla, jossa soitettiin kaduilla musiikkia ja jossa sorruin ostamaan pinkin selfiekepin. Sekä minä että matkaseurani ihastuttiin alueeseen ikihyviksi ja tonne palattiinkin ainakin kolmena päivänä fiilistelemään ruokaa, gelatoa ja tunnelmaa. Alueen ainoa ongelma oli se, että sinne ei kulkenut metroa, eikä me jaksettu opetella käyttämään ratikkaa. Oli siis käveltävä parin kilometrin matka lähimmälle metroasemalle.Vatikaani, valtio jonka rajoja ei edes huomaa ylittävänsä: yhtäkkiä sitä vain onkin astunut Roomasta Vatikaaniin, kun astuu Pietarinaukion pylväiden välistä.


Vatikaanin puutarhoissa käytiin kierähtämässä opastetulla kierroksella tallailemassa samoja polkuja kuin paavitkin vapaa-ajallaan, Vatikaanin museossa meinattiin pyörtyä kun siellä olisi ollut niin paljon kaikkea kullanhohtoista nähtävää ja Sikstuksen kappelissa tuijotettiin kuuluisaa kattoa niskat väärällään. Olihan se kaikki hienoa, mutta vähän tuli sellainen olo, että yliarvostettua moinen.


Colosseum käytiin kurkkaamassa. Siellä oli paljon turisteja, jotka napsivat leveät hymyt naamoillaan selfieitä taustanaan areena, jolla aikoinaan tapettiin tuhansia ihmisiä. Kukaan ei ole keskitysleireillä hymysuin napsimassa kuvia itsestään. Vähän ehkä siis brutaalia, että sellaista tapahtuu Colosseumilla. (Okei, okei, myönnetään! Otettiin mekin hymykuvia Colosseumin äärellä. Mutta näin jälkikäteen iski tietoisuus, että aika hurjaa sellainen!)


Forum Romanum oli yksi suosikeistani. Siellä tuli konkreettisimmin lähelle se, mitä tavallisen roomalaisen elämä on joskus muinaisuudessa saattanut olla. Viereiseltä Palatinus-kukkulalta oli hienot näköalat muinaisiin raunioihin.


Muista kohteista mainittakoon Pantheonin temppeli, kermakakkunakin tunnettu Vittoriano-monumentti, remontissa ollut Fontana di Trevi sekä päärautatieasemalta löytynyt kolmikerroksinen kirjakauppa. Kirjakauppa tosin oli kidutusta minulle, joka en osaa italiaksi muuta kuin tilata olutta. (Hyödyllisiä fraaseja opetti matkaseurani mulle ennen matkaa - enhän minä edes pidä oluesta!) Oisin halunnut ostaa kaikki mahdolliset kirjat, mutta oluentilausfraaseilla ei paljoa lueskella.

Sunshine Hostel, jossa majoituimme neljän Roomassa vietetyn yön ajan, kohteli meitä hyvin. Omistaja oli hurjan äidillinen ja sydämellinen, ja huoneitakin oli ainoastaan neljä. Tunnelma oli tiivis ja ihmisten kanssa tuli rupateltua vahingossakin. Aamiaiseksi saatiin suklaalla täytettyjä croisantteja, oih! Sijainniltaankin hostelli oli kohtuullinen, kilometri päärautatieasemalta ei ollut paha matka hiippailla.

Saavuimme Roomaan keskiviikkona ja lähdimme sunnuntaina. Matka jatkui junalla läpi italialaisten junatunnelien ja maalaisseudun idyllin kohti kuvankaunista Firenzeä. Itse sairastuin viimeisenä Rooma-päivänämme flunssaan, joten kaulahuiviin kääriytyneenä ja pipon päähäni istuttaneena nökötin matkaseurani vieressä junanpenkillä. Ajattelin Suomessa nököttävää poikaystävää. Tässä vaiheessa matkaa alkoi olla jo aika kova ikävä.

6 kommenttia:

 1. Tässähän meinaa ihan matkakuume nousta! :D

  VastaaPoista
 2. Rooma on kyl tosi ihana! ♡ ja mä olin iha pettyny siihen Sikstuksen kappeliin... luulin et se sormenkosketusmaalaus ois ollu joku koko katon kokonen ja sit se oli joku pieni piiperrys siel keskellä kaikke hässäkkää, plus sinne piti kulkee sen koko museon läpi ja siin ehti kyl kyllästyy :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ja siellä on niin paljon kaikkee nähtävää, että täytyy kyllä vielä mennä takaisin! <3 Heeh, mäkin odotin et se Sikstuksen kappeli olis ollut massiivisempi.. :D Sitä hehkutetaan niin paljon, että odotin, että se ois ollut jotain ylimaallista, mut ei se nyt kyllä sitten munkaan mielestä ollut ees niin hurjan ihmeellinen. :'D

   Poista
 3. Ihana postaus! Kävin itsekin heinäkuussa samaisessa kaupungissa, aivan mahtava paikka♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥