ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

1. joulukuuta 2015

JOULUPUKKIKORTTIKRITIIKKI


Poikaystävä sanoi, että on huijaamista, jos avaa ensimmäisen joulukalenteriluukun jo keskiyöllä. Olisin halunnut. Maltoin silti aamuun. Pohdin, että olen mahdollisesti maailman tekopyhin vanhempi joskus tulevaisuudessa. Kuinka voin omalle potentiaaliselle lapselleni sanoa, että kalenterinluukkuja ei saa avata vielä illalla, kun itse tekisi mieli käydä avaamassa koko seuraavan viikon luukut samalla kertaa?

Jyväskylässä joulukuun ensimmäisenä ei sada vettä. Minusta se on jo pieni voitto itsessään. Kirpeä pakkanen nyppii nenää ja hengitys piirtää huurrekukkasia ilmaan.

Tuntematon ihminen hymyili minulle tänään yliopiston kahvilassa tietokoneensa ylitse. Säikähdin. Ei Suomessa hymyillä tuntemattomille! Silti uskalsin hymyillä takaisin. Tuli hyvä mieli.

En ole ostanut vielä yhtäkään joululahjaa. Haluaisin ostaa ystävilleni kaiken. Haluaisin antaa pikkuveljelleni uuden, kalliin älypuhelimen ja äidilleni ainakin sata sisustusesinettä ja posliinilautasta. Opintolainalla ei kuitenkaan osteta luksuslahjoja. Olen huono ostamaan kohtuuhintaisia lahjoja.

Perustin joulukorttipajan. Ostin enkelikonvehteja Marimekon kippoon. Terotin kuulakärkikynän. Ostin joulupostimerkkejä. En vain meinannut löytää kivoja joulukortteja. Olen täysin kyllästynyt klassisiin seimikuviin, jotka huokuvat idylliä, mutta joita jokainen on saanut jo kymmenen viime vuonna. Punaposkiset joulupukkikortit ovat kriipejä. Olisin halunnut ostaa pinkkejä kortteja, joissa on kaktus ja sanotaan: "Merry Xmas and Happy Everything", mutta en ehkä omalla hetkellisellä kyynisyydelläni jaksa alkaa kritisoida kaikkia maailmaan mahtuvia typeriä joulukortteja.

On minulla kuitenkin joulumieltäkin jo. Kuuma glögi on parasta. Piparkakut sinihomejuuston kanssa maistuvat taivaallisilta. Hoosiannan laulaminen ensimmäisenä adventtina sai hymyn läikkymään rinnassa.

Ja kyllä ne kivat joulukortitkin löytyivät vihdoin.

P.S. Parisuhdepostaus kipusi alle viikossa koko blogin luetuimmaksi yksilöksi. Huh. Wou. Hii. Aika hauskaa. Kiitos kaikille, jotka sen luitte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥