ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

14. joulukuuta 2015

KUVAKOLLAASI KESÄISESTÄ TALLINNASTA


Huomio yksi: Kesän viimeisenä lomaviikonloppuna Tallinnassa kuuli enemmän suomalaisia ääniä kuin virolaisia.

Huomio kaksi: Kaduilla kulkijoita yritettiin houkutella keskiaikaiseen mestausvälinemuseoon, josta löytää enemmän kuin 30 sen aikaista kuolemanloukkua.

Huomio kolme: Vähän noloa myöntää, mutta en ennen ole aiemmin käynyt Tallinnassa. Oli jännä huomata, kuinka tehokkaasti eestiläiset ovat ottaneet keskiaikabrändistä kiinni. Keskiaikaisessa keskustassa lähes kaikki oli keskiaikaistettu.

Huomio neljä: Kohtaamiset keskiaikamekkoisten tyttösten ja moderneihin kuteisiin pukeutuneiden nuorten miesten välillä tihkuivat suloisuutta.

Huomio viisi: Parasta oli keskiaikaiselta muurilta kaupungin tähystely ja käsityöläiskortteli, Tallinna Rahvaülikool. Käsityöläispuotien keskeltä, kaupungin kätköistä hämyiseltä sisäpihalta löydettiin suklaapuoti, The Pierre Chocolaterie, jossa myytiin ainoastaan suklaata sisältäviä herkkuja. Osa pöydistä, tuoleista ja sohvista oli katettu taivasalle köynnöskasvien alle. Oih!

Huomio kuusi: Haluaisin piipahtaa myös Tallinnassa joulun aikaan. Helsingin Sanomat kirjoitti viime viikolla jutun Tallinnan joulumeiningeistä, ja itseäni kiinnostaisi vielä joskus käydä tapaamassa joulutorimummoa, ostamassa tältä käsityölahjoja paketteihin, ja käydä syömässä jossakin hyvässä ravintolassa joulun tunnelmissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥