ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

26. tammikuuta 2016

10 REISSUA, JOTKA JOKAISEN ON TEHTÄVÄ PARIKYMPPISENÄ



Oon yrittänyt kovasti saada tän vuoden matkustuskuvioita selkeytymään. Vuoden ensimmäinen reissu Budapestiin on jo varattu, ja odotan poikaystävän kanssa keväisen Euroopan näkemistä hurjan paljon! Lisäksi kesän pidempi reissu alkaa pikku hiljaa selkiytyä, mutten halua siitä vielä hyvin varhaisessa suunnitteluvaiheessa puhua sen enempää.  Matkustamisesta haaveillessa olen viettänyt monia monia tunteja Pinterestiä selaillen, matkustusblogien vinkkejä tutkaillen sekä budjettilaskelmia tehden.

Oon myös listaillut paikkoja, joissa haluaisin käydä seuraavien kymmenen vuoden aikana. Otsikko on ehkä vähän turhan raflaava - ei munkaan mielestä näissä jokaisessa tarvitse kaikkien maailman ihmisten käydä kahden- ja kolmenkymmenen ikävuotensa välissä.. :D Mutta jos sieltä ruudun takaa löytyy muita matkustusintoilijoita, niin ehkä joku saa inspiraatiota näistä kymmenestä kohteesta omalle matkustusbucketlistilleen!





Maynmar on tällä hetkellä yksi kuumimmista matkakohteista ja se tuntuu olevan jokaisella "näissä kohteissa sinun on pakko vierailla vuonna 2016" -listalla. Eikä ihme! Noi suipot rakennukset on ylisöpöjä! Muutenkin Myanmarin vasta auenneet rajat tuntuvat vetävän matkailijoita puoleensa - myös minua. Syy ei ole niinkään siinä, että kaikki muutkin ovat rynnimässä sinne (harvoin minun kohdallani on), vaan jossain käsittämättömässä kutinassa vatsanpohjalla, että tuo voisi olla huikea paikka vierailla!



Vallabi (kuvassa vasemmalla :D). Muuta ei tarvita ja olen jo aivan valmis hyppäämään koneeseen lentääkseni Australiaan! Monet reppureissaajat matkustavat maahan kausityöläiseksi, sillä esimerkiksi erilaisilta farmeilta on suhteellisen helppoa saada töitä. Maan ympäri reppureissaaminen, aina välillä siellä sun täällä työskenteleminen matkakassan kartuttamiseksi ja hurjan suloisten pussieläinten bongaileminen olisi huikeaa! Myös Tasmania on ehdoton "tuonne täytyy päästä" -kohde!


Tää on aika spesifi, mutta Cinque Terrestä oon haaveillyt viime aikoina niin paljon, että sen oli pakko päästä tälle listalle mukaan! Kun katsoo noita kuvia, niin onko ihme, että tuo viiden idyllisen pikkukaupungin luoma ketju Italian lounaisrannikolla on niin monen matkailijan bucketlistillä? Oon haaveillut niin kylien välillä puksuttavasta junasta kuin kaupunkien välillä vaeltamisestakin, kaupunkien idyllisestä iltavalaistuksesta, kalastusveneistä, hyvästä ruoasta ja kallioilla kiipeilystä. Oih!



Välimeren pikkuinen helmi on pinta-alaltaan ainoastaan puolet Helsingistä! Malta koostuu hurjan monesta pikkusaaresta, joista tosin ainoastaan kolme on asuttuja. Jylhät rantakalliot, meren välke, suloiset kalastajakylät ja myös Game of Thronesista tutut maisemat houkuttelevat niin sukeltajia, kielikurssilaisia kuin muitakin seikkailijoita. Mua kiehtoo maan pikkuruisuus, kapeat kujat, lämpö, kalliot ja värit. <3



Aamukahvilla-blogin Henriikka pohti tässä viikonloppuna, miksi Marokko on juuri nyt niin suosittu. Itse yhdyn pohdintakerhoon, sillä luulin pitkään olevani yksi ainoista, joka haaveilee Marokosta. Hah ja pah, sinnehän tuntuvat haluavan tällä hetkellä kaikki! Toisaalta maasta löytyvät Atlas-vuorten syliin jäävä Marrakech, samannimisestä elokuvasta tuttu Casablanca sekä Afrikan tähti -pelistä tuttu Tanger. Ketäpä ei kiinnostaisi lähteä tutkimusmatkalle niiden sokkeloisille kaduille?!



Macchu Picchu! Kaislaveneet Titicaca-järvellä! Grand Canyonia syvempi Colca Canyon! Kondorikotkat! Inkojen jalanjäljillä seikkaileminen! Laamat! Perussa haluan päästä käymään mahdollisimman pian! Huutomerkki!



Mikäs sen parempi matkustuskohde olisi kuin kotoinen Eurooppa? Valitseepa tutustumisen kohteeksi ainoastaan yhden maan tai koko Euroopan, koluttavaa löytyy jokaiselle sormelle ja varpaalle. Itse haaveilen sekä reilistä Britanniassa (yliopistokaupungit, rannikkojen merituuli, söpöt teehuoneet, pikkukylät, linnat ja nummilla makoilu! ah!) sekä itäisessä Euroopassa. Toisaalta myös Euroopan pääkaupungit Pariiseineen, Barcelonineen ja Amsterdameineen on jokaisen koluttava jossain vaiheessa kaksikymppisyyttänsä läpi.





Matka Uusi-Seelantiin on matka hobittien kotinurkille, Narnian taistelutantereille ja Pianon rantahietikolle, sillä käsittämättömän monen elokuvan karut ja kauniit maisemat löytyvät täältä! Joskus vielä haluan vuokrata auton ja koluta etelä- ja pohjoissaarta kuukauden, kahden ajan. <3



Lueskelin Islanti-aiheisia blogipostauksia erityisesti viime vuoden lopulla ja mulle tuli sellainen fiilis, että tuonne on oikeasti vielä joskus päästävä! Mua kiehtoo hirveästi Islannin karuus ja se, että se on toisaalta tosi kylmä ja kova maa, mutta silti siihen yhdistyy tuliperäisiä geysirejä ja tulivuoria! Hylätty lentokoneen runko ja islanninhevosvaellus olisivat ainakin must juttuja!



Kansallispuistojen seesteisyydestä, hiekkarantojen auringosta suurkaupunkien sykkeeseen ja Broadwayn naamioiden ja ilottelevan musiikin keskelle. Yhdysvallat on niin käsittämättömän iso, ettei sitä ole mahdollista saada haltuunsa yhdessä tai edes kahdessa kuukaudessa. Ehkä paras tapa saada edes jonkinlainen läpileikkaus maasta, olisi vuokrata auto ja ajella maan halki yhdistellen luontokohteita, pikkukyliä ja hektisyyteensä kompuroivia kaupunkeja. Myös Disney World olisi mukana mun matkasuunnitelmassani!

*

Tästä on kyllä jäänyt satatuhatta paikkaa vielä listaamattakin, heh. Maailma on niin käsittämättömän täynnä ihania ja inspiroivia paikkoja!

Mitkä ovat teidän mielestänne paikkoja, joissa on ehdottomasti käytävä kaksikymppisenä? 

alkuperäiset kuvat ovat pixabayn kautta löydettyjä public domain -kuvia, joita olen muokannut rajamaalla, yhdistelemällä ja länttäilemällä noita tekstejä kuvien päälle. 

11 kommenttia:

  1. Haha mun listalla on melkein kaikki samat maat :D Ainoastaan Malta ja Yhdysvallat eivät kiinnosta mua niin paljon tolta listalta! Haaveilen kovasti myös Trans-Siperian junamatkasta, Huippuvuorista ja Havajista :) Hassua kuinka suunnittelen tälläkin hetkellä kaikkia tulevia reissuja, vaikka oon parhaillaankin täällä Ghanassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä! :D Haha, Trans-Siperian junamatka kuuluu kyllä munkin listalle, se ois jotain niin siistiä! :) On kyllä mielenkiintoista, miten matkustelua rakastava harvoin lakkaa unelmoimasta reissaamisesta! Nimenomaan reissussa tai juuri reissusta palattua mieli valtaa jo uusia paikkoja, joihin olisi ihanaa päästä kurkkaamaan! <3 :D

      Poista
  2. 6/10 oli meidän listassa valmiiksi. Mieheni haaveilee sen lisäksi Huippuvuorista jos Helsingistä joskus lennot sinne lähtevät. Varmaan ainoo kolkka johon en lähde hänen mukaansa. Suunnittelevat miesporukalla reissua ja koettaa houkutella muakin mut en ole kyllä lämpiämässä ajatukselle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten hauskaa! :) Mäkin kävin googlettamassa nopeesti Huippuvuoret, kun se mainittiin edellisessäkin kommentissa. Mua kiehtois paikka muuten (ja ne jääkarhut!), mutta kylmyys ja koleus ei oikein nappaa! :'D

      Poista
    2. Juu sanoinkin et tromssaa pohjoisemmaksi saa mennä ilman mua. Suomes riittää viel kylmää jos sitä tahdon etsiä

      Poista
  3. Oijoi, hyvä lista! Itse katseliin juuri hetki sitten Italian eri rannikkokohteira ja tuokin oli listalla! :) Marokko on myös ollut suurena unelmana, mutta hallitus aka puoliso on hieman eri mieltä Afrikasta kun jo Pariisinreissu aiheuttaa skeptisiä värähdyksiä :D Islanti olisi myös upea matkakohde, harmi, että siellä on niin kallista! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, Italia ylipäätänsäkin on silkkaa unelmaa! :D On kyllä turhauttavaa, kun tarvii miettiä turvallisuusnäkökulmiakin reissuun lähtiessä! Mun opiskelukavereita varoiteltiin Isisistä jo viime keväänä Istanbuliin lähtiessä, mutta ei me siellä onneksi kehenkään moiseen törmätty.. :0 Islannin ja monen muunkin paikan kalleus on pieni hidaste matkustushaaveiden toteutumiselle, mutta onneksi tässä on vielä vuosia aikaa rikastua ja kerryttää matkakassaa, haha :')

      Poista
  4. Tulin blogiisi vastavierailulle ja ehdottomasti jään seuraamaan sinua! Todella paljon ihania kohteita, ystäväni asuu Melbournessa, niin sinne päin on reissu suunnitteilla. Harmi vaan, että lentolippujen hinnat Australiaan ovat aika karseita. Itse haaveilen Euroopassa kiertelystä, jotenkin tarpeeksi lähellä, mutta silti monet paikat todella erilaisia. Matkakuume senkuin kasvaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh, kiitos kommentista ja tervetuloa! :D On parasta, jos on ystäviä ympäri maailmaa, paikalliset kuitenkin osaavat aina kertoa kotimaastaan ja -kaupungistaan kirjoja tai blogeja paremmin! On kyllä ihan käsittämätöntä, miten paljon Australian lennoista saa maksaa! Oonkin miettinyt, että jos joskus sinne asti pääsen, yhdistän reissuun sitten muitakin siellä suunnalla olevia kohteita.. Ainoastaan muutamaksi päiväksi ei niillä lentojen hinnoilla oikein raaski matkaan lähteä. ':D

      Poista
  5. Cinque Terre ja Australia kiinnostavat.
    Kannattaa lähteä interrailille joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Interrail ois kyllä unelma! <3 Peukut pystyyn, että sellainen toteutuis mitä pikimmiten kaikkien moisesta haaveilevien elämässä ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥