ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

21. tammikuuta 2016

HALUAN PIIRTÄÄ KAUPUNGIN KARTAN KÄMMENIINI


Rappukäytävässä tuoksuu pölyn ja makaroonilaatikon sekoitukselta. Rakennusten piipuista nouseva savu maalaa taivaalle patsaita. Pakkanen kutittaa niskaa ja jäädyttää sormet kohmeisiksi palikoiksi.

Viime viikonloppuna käytiin poikaystävän kanssa Helsingissä. Poikaystävä unohti lähtökiireessä puhelimen kotiin, minä puolestani hammasharjan. Pitäisi ehkä opetella elämään seesteisemmässä rytmissä.

Huomio: Matkustin viikonloppuna ensimmäistä kertaa elämässäni ratikassa. Toinen huomio: Helsingissäkään ei tarjennut ulkoilla, vaikka se on 270 kilometriä Jyväskylää etelämmässä.


Tänään sain tehtyä koulujuttuja eteenpäin enemmän kuin pitkään aikaan. Katsoin videoluennon. Kirjoitin miniesseen. Kirjoitin luentopäiväkirjaa. Tein opiskelusuunnitelman.

Opin taiteiden peruskurssilla, että japanilaiset, jotka omistavat kirjastokortin, elävät pidempään kuin japanilaiset, jotka eivät omista kirjastokorttia. Kulttuuri pitää hengissä, sosiaalinen pääoma parantaa elämän laatua ja lisää elinikää.

Muuta en sitten tainnutkaan oppia. Heh.

Olen miettinyt alanvaihtoa. Ajatus on tosin vasta nuppu pääni sisällä. Silti sen vehreys puskee roudasta läpi ja kutittelee otsalohkoani. Pääsykokeet olisivat toukokuussa. Hui.


Nyt on loppupäivä vapaata. Kävin kävelemässä Jyväsjärven jäällä. Pikkupaatit olivat jäätyneet rantaan kiinni. Välillä minusta tuntuu, kuin minäkin olisin jäätynyt paikoilleni. Jäänyt jumiin. Kohmettunut kaislojen kylkeen.

Kaipaan lämpöä. Haluaisin jo sulaa irti. Odottaessani kevättä kiedon peiton harteilleni ja luen maailman sanoista todelliseksi ympärilleni.


Varattiin poikaystävän kanssa lennot Budapestiin toukokuun lopulle. Siellä on flipperimuseo! Siellä on hylätty voimalaitos! Siellä on linnoja ja tippukiviluolia! Siellä on sairaala, joka on rakennettu kallion sisään! Siellä on hurjan hieno oopperatalo ja kylpylöitä! Olen kuin pikkulapsi, innostun kaikesta hassusta ja veikeästä Budapest-vinkkejä googlaillessani. Onko teillä Budapest-vinkkejä? Niitä otetaan vastaan!

Kun katsoo Budapest-kuvia ja sielu haukkoo henkeä kaupungin hurmaavan arkkitehtuurin edessä, ei voi muuta kuin ihmetellä, että kenen mielestä oli hyvä idea rakentaa Suomi täyteen harmaita laatikkotaloja. Oikeesti. Kenen?!

Odotan, että pääsen näkemään Budapestin alkukesän. Haluan piirtää kaupungin kartan kämmeniini ja nukahtaa piirros poskeani vasten. Ensin kuitenkin juon kupin teetä, luen hyvän kirjan loppuun, katson pari jaksoa Frendejä ja lämmitän kohmeiset varpaani villasukissa suliksi.

Kauneinta torstai-iltaa juuri sinulle, ihana ihminen!

8 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus Ulla, taas kerran :) juuri avauduin viikonloppuna tytöille Tampereella kuinka hukka on vienyt kirjoitusinspiraationi jonnekin sängyn alle pölyttymään... Mutta näitä tekstiäsi lukiessa alkaa sormet syyhytä eikä tarvitse ruveta etsiskelemään inspistä yhtään kauempaa! Toivottavasti nähdään pian, kaikkea hyvää sinne ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana Eeva! <3 Mulla on ollut ikävä sun blogikirjoituksia, ne on ollut mulle tosi voimaannuttavia ja inspiroivia! Oispas kivaa nähdä pian, toivottavasti järkkääntyis tässä vielä kevään aikana! :)

   Poista
 2. Näitä sinun tekstejäsi on ihana lukea varsinkin aamusta kun harjoitteluun lähtöinto on mitä on. Olisi osaston vaihto edessä ensi viikon jälkeen jos tämä työ motivaationi nousisi sitten. Ala on minulle oikea osasto tai ohjaaja väärä. Kauhea hinku olisi opiskella seuraavalle tasolle ja pääsykokeet täällä myös toukokuussa. Matkalle olisi myös kiva lähteä. Tullut katseltua vaikka mitä kuvia, mutta Budapestin kuviin en ole tietäni vielä löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi, Niina! <3 Toivottavasti tuo osastonvaihto helpottaisi tilannettasi! Ja tsemppiä kevään pääsykoelukuihin! :) Budapest on käsittämättömän nätiltä vaikuttava kaupunki, kannattaa ehdottomasti etsiä kuvia googlesta tai vaikka pinterestistä! :)

   Poista
 3. Vau todella upeita ja talvisia kuvia <3 Oli ilo katsella!

  VastaaPoista
 4. Ihan hurjan nättejä kuvia! Kirjoitat tosi mukavasti ja hauskasti. Tuli jotenki sellainen olo, että me ollaan aika samanlaisia ihmisiä :) (ja tuollainen olo minulle tulee kovin harvoin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awwws, käsittämättömän kauniisti sanottu! <3 Kiitos paljon, Mari! Sun kommentti piristi! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥