ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

4. helmikuuta 2016

MITÄ TULI OSTETTUA TAMMIKUUSSA?

Joku saattaa muistaa, että julistin itseni ostoslakkoon vuoden alusta alkaen. Tavoitteena oli saada hassuihin asioihin kuten vaatteisiin, leffoihin, kirjoihin ja kahviloihin hupenevat pennoset säästöön isompia hankintoja varten.

Niinhän siinä sitten kävi, että ainoa tammikuun aikana ostamani vaatekappale oli paksut talvisukkahousut, joiden sisään kääriydyin pakoon alkukuun pakkasia. Oon aika ylpeä ittestäni, kun onnistuin välttelemään vaatekauppojen kiusauksia näinkin mallikkaasti, haha :D

Kirjojen ostamiselta en kuitenkaan välttynyt, sillä tammikuun viimeisenä päivänä käteeni tarttui päivittäistavarakaupasta Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike -opus. Tämä on kuitenkin mielestäni täysin sallittu ostos, koska

a) mielensäpahoittaja on viisas mies
b) poikaystäväni lukee tätä mulle ääneen, niin tää on meille yhteistä ajanvietettä
c) oon lainauskiellossa kahteen kirjastoon joten opusta ei voi hankkia sieltä ja
d) mielensäpahoittaja on viisas mies.

Neljä täysin hyvää syytä siis.Kahviloissa ja pikaruokaloissa kävin muutaman kerran, mutta poikaystävä tarjosi pari kertaa, joten kokonaissumma, joka näihin paikkoihin tammikuussa tuhraantui, jäi alle kolmenkymmenen euron.

Vaikka onnistuin olemaan ostelematta turhia pikkutavaroita, tammikuussa meni silti rahaa ihan ihmeellisiin asioihin. Yllättäen piti maksaa sähkölaskuja, uuden asunnon takuuvuokraa, journalistiliiton jäsenmaksua ja kotivakuutusta. Piti hankkia bussikortti. Oli pakko käydä kampaajalla. Kun yhtäkkiä pitää maksaa huima kasa yllättäviä laskuja, normaalit kuukausimenot nousevat sadoilla euroilla. Paikallisliikenteeseen ja yhden Helsingin reissun matkoihin tuhraantui liki yhdeksänkymppiä. Miksi julkisten pitää olla niin törkeän kalliita?

Sain kuitenkin sijoitettua roposia myös fiksusti. Varattiin poikaystävän kanssa lennot Budapestiin. Ostin vihdoin toisen objektiivin kameraani. Canonin EFS 24mm f/2.8 STM on vielä korkkaamaton. Muuton kanssa on ollut niin paljon tekemistä, etten ole ehtinyt vielä kuvailemaan kunnolla. Pikku hiljaa sormet jo syyhyilee! Katsokaa nyt kun se on söpö!Kokonaisuudessaan tammikuun budjetti näyttää tältä:

ruoka 83, 10 €
muut pakolliset (vuokra, takuuvuokra, sähkö, kotivakuutus, SJL:n jäsenmaksu) 926, 80 €
matkustaminen 84, 90 €
kahvilat ja pikaruoka 27, 20 €
kirjat 10 €
vaatteet 13 €
Budapest-lento 135 €
Kameran objektiivi 170 €
muut (kampaaja, ylimääräiset herkuttelut, lahjat kavereille, HS.fi, Netflix, jne.) 135, 60 €
---
yht. 1585, 60 €

En siis todellakaan säästänyt tässä kuussa, vaikka pysyinkin poissa vaatekaupoista ja pyrin välttämään kirjojen ja leffojen ostamista. Kuinka masentava ajatus! 

Ehkä ensi kuussa menee paremmin.

P.S. Mietin pitkään, julkaisenko kuukausibudjettiani lukuina. Jotkut kokee rahasta puhumisen kiusallisena ja ite oon vähän siinä rajoilla. Mua itteeni kuitenkin kiinnostaa hurjasti lukee budjettipostauksia, niin ehkä sitä voi välillä paljastaa jotain omista rahankäyttötottumuksistaankin ':D Haluun kuitenkin huomauttaa, että käytin tässä kuussa paaaljon enemmän rahaa kuin normikuukausina, ei mulla yleensä oo näin paljoo menoja :D Millaisia teijän kuukausibudjetit on? 

2 kommenttia:

  1. Menipä sinulla ruokaan vähän rahaa! Meillä menee varmaan eniten ruokakauppaan ja auton kuluihin lyhennyksineen ja bensoineen ja toki nyt tulee menemään myös vuokraan. Meillä menee kuukausittain todella satunnaisesti juuri sähkö/vakuutus laskujen takia, mutta aina jää jotakin säästöön! Minulla on myös tarkoitus olla ostamatta vaatteita, oikeastaan koko vuonna sallitaan kolmen uuden vaatteen poikkeus "Älä osta uusia vaatteita 2016" kamppanjassa. Jännittävää nähdä millaisia budjetteja muilla kuin meillä on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ihmettelin itsekin tuota ruokaan kulunutta summaa, mutta uskon tän johtuvan siitä, että syön vaan yhen lämpimän aterian päivässä ja välillä poikaystävä on tullut syömään ja tuonut ruoka-tarvikkeet mukanaan :) Ihan parasta kyllä ois saada jotain säästöönkin, se olkoon yksi tavoitteistani helmikuulle! Oon lukenutkin tosta kamppanjasta! Toi kolmen poikkeuksen sääntö on kyllä fiksu, jos tulee vastaan niitä vaatekappaleita, jotka on vaan liian hyviä ohi käveltäviksi ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥