ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

3. helmikuuta 2016

WANHOJEN TANSSIJAN MUISTILISTA

Omista wanhojen tansseistani on ehtinyt vierähtää jo kolme vuotta. Silti palaan vieläkin niihin hetkiin, siihen pukuloistoon ja hullun vaikeisiin valssipyörteisiin. Jos et tykkään fiilistellä wanhoja tai et koe tarvitsevasi vinkkejä tuleviin tansseihisi, kannattaa kartaa takavasemmalle. Tässä postauksessa nimittäin puhutaan ainoastaan paljeteista, prinsessoista ja prinsseistä sekä tukkakiharoista, koska tän vuoden tanssithan on jo ihan kohta! 

Meillä Hämeenlinnassa tanssit jaettiin kahdelle päivälle: torstai-iltana tanssittiin vanhemmille ja perjantaina kierrettiin kouluilla tanssimassa. Kirjoitin seuraavia mietteitä wanhoista silloiseen blogiini torstai-iltana (tekstiä on lyhennetty vähän): 

Tänään aamulla vikoissa tanssiharjoituksissa mä tein havainnon: jos hymyilee ja näyttää tarpeeks itsevarmalta, niin myös katsoja uskoo, että tanssi sujuu – oli todellisuus sitten mikä tahansa. Niinpä mä päätin, että illalla mä hymyilen vaan koko ajan, eikä kukaan huomaa, miten mun jalat menee. Ja se tepsi - sekoilin nimittäin vaikka millä mitalla, eikä kukaan tuntunut huomaavan mitään!

Hymyilystä syntyikin sitten ihan mahtava ilta! Mulla oli järjettömän hauskaa ja ihmisillä oli ihania mekkoja ja oli vaan niin kivaa näyttää kauniilta! Parinkaan suuta ei tarvinnut teipata ilmastointiteipillä, vaan naurettiin yhessä, kun mun vannehameen toinen vanne lähti kesken tanssin ja sit eka me itse kompastuttiin siihen ja sit sen jälkeen kaikki parit meijän jälkeen kompastu siihen. Haha!

Oli jotenkin ironista, et oon valmistautunut näihin tansseihin jotain kolme kuukautta ja mulla oli kaikki ilmastointiteipeistä ja rakkolaastareista lähtien mukana ja sit en voinutkaan tehdä mitään, kun mekosta lähti langat irtoileen kesken tanssin ja vanteet pomppi silmille. Ei siinä voinut muuta kun hymyillä entistä kovemmin ja olla silleen, et ”näin tän kuulukin mennä, ei kuulkaas mitään hämminkiä”! 



Mun wanhat oli maaginen kokemus. Se oli stressaava kokemus, mutta pääasiallisesti siitä jäi käteen vain ihania muistoja ja kivoja valokuvia. Edellä kuullusta katkelmasta on kuitenkin mahdollista poimia muutamia vinkkejä, jotka olen kerännyt seuraavaan listaan. 

1 | Ota wanhoihin mukaan pientä evästä (suklaata, banaania, myslipatukoita…). Wanhoissa on kuuma, liikut paljon ja verensokeri laskee. On hyvä varautua pienellä eväällä, ettei heikotus pääse yllättämään!

2 | Varaa varmuuden vuoksi mukaan myös rakkolaastaria (tanssikenkien hiertämiin jalkoihin), ilmastointiteippiä (jos mekko repeytyy tai lörpöttelevän tanssiparin suu tarvitsee tukkia), varapinnejä (kampauksen korjailemiseen) sekä hakaneuloja (mekon korjailuun, esim. irronneen olkaimen neulaamiseen paikoilleen). 



3 | Pyydä jotakuta lyhentämään mekko oikean pituiseksi tai lyhennä mekkoa itse vaikka hakaneulojen avulla. Mekko ei saa olla maata laahaava, se saa hyvillä mielin olla jopa nilkkapituinen. Itse ainakin talloin oman mekkoni helmaa jatkuvasti, vaikka sitä oli lyhennettykin reilusti. 

4 | Hyväksy tosiasia, että jokin tulee menemään pieleen. Kuinka hyvin tahansa varaudutkaan täydelliseen päivääsi, jokin menee silti päin mäntyä. Itseltäni lähtivät mekon vanteet irti kesken tanssin ja kampaus romahti ensimmäisen tanssin aikana. Jonkun kenkä tippui jalasta tanssin aikana, jonkun mekolle astuttiin ja se repeytyi. Vastoinkäymisten ei kuitenkaan pidä antaa lannistaa! Naura niille! Niistä saa hauskoja tarinoita!



5 | Varmista ajoissa, että kameran akku on ladattuna ja että muistokortilla on tarpeeksi tilaa. Varmista myös, että sekä akku että muistikortti ovat matkassa.

6 | Hymyile! Nauti! On sinun päiväsi! Älä huoli, vaikket osaisikaan kaikkia askeleita, parisi olisi vähän hassu tai kampauksestasi karkaisi muutama vallaton kihara tanssiessasi. Niin kauan kuin hymyilet, ihmiset luulevat, että osaat kaikki askeleet ja että kampauksen karanneet kiharat kuuluvatkin lookiisi. Hymy tuo itsevarmuutta ja se saa kaiken tuntumaan paremmalta!

Millaisia muistoja teillä on wanhoistanne? Entä mitkä vinkit unohtuivat tanssijan vinkkilistalta? 


Kolme ensimmäistä kuvaa nappasi 
Hanna minusta muutama vuosi sitten, 
kolme jälkimmäistä nappasin minä 
viime vuonna pikkuveljen wanhoissa. 

8 kommenttia:

  1. Hartiahuivit kannattaa jättää kotiin suosiolla tai varmistaa et on 100% pysyvä. Itselläni kyseinen huivi tipahti jalan alle joten piti repiä kesken tanssin irti ja menin heittään sen kohtaan joka oli mielestäni paras. Noh ystäväni pari muuta kävi liukastelemassa sen päällä. Onneksi kellekään sattunu mitään. Tapahtumapaikka oli tanssirivistön eturivi ja tanssilaji jive...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki, Niina! Mulla ei hartiahuivia tansseissa ollutkaan, niin en tullut moista edes aatelleeksi ':D Kuulostaa kyllä hurjalta tollaset jalkoihin takertuvaiset huivit!

      Poista
  2. Oii wanhat <3 Mulla niistä kaks vuotta aikaa ja ai että oon kade pikkusiskolleni jolla ne on nyt edessä. Oon hehkuttanut varmaan kaikille jotka jaksaa kuunnella, miten ne oli ihanimmat kaks päivää koko lukion aikana :D Välillä palaan itekin haikeana muistelemaan niitä kuvien kautta <3

    Ihastuin muuten blogiisi heti ensi näkemältä ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta ois niiin parasta, jos jo lukion käyneillekin järjestettäis vaikka jotain nostalgiawanhoja :D Pääsis fiilistelemään kunnolla niitä aikoja, eikä tarvis kadehtia nuorempiaan, joilla on vielä kaikki se ihanuus edessä :D

      Ja voih! Niin kiva kuulla! :)

      Poista
  3. Nämä on kyllä tosi oivia vinkkejä! :) Mulla on todella vähän muistikuvia omista vanhoista, mutta muistan jo aamulla koululla saaneeni mekkoon jonkin tahran takapuolen kohdalle, jota itkinkin vähäsen. Ja eihön sitä tahraa oikeesti edes kunnolla huomannut! :D Vanhat on kyllä melko stressaavat, kun toivoisi kaiken menevän juuri suunnitellusti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Ane! :) Ja hitsit, toi on kyl niin tyypillistä, että just siihen mekkoon, johon ei sais mitään tahroja tulla, niitä tulee :o

      Poista
  4. Tosi hyviä vinkkejä! Kumpa joku olisi ollut neuvomassa muutama vuosi sitten :D Ja ihania nuo ensimmäiset kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos paljon! :) Itekin harmittaa, etten omia wanhoja tanssiessa tajunnut lueskella vinkkejä blogeista, sellasista ois ollut paljon apua! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥