ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

1. maaliskuuta 2016

AND THE OSCAR GOES TO...


Hei, puhutaanko vielä hetki Oscareista? Viime postauksessani vaahtosin siitä, kuinka Leonardo DiCaprion ei mielestäni pitäisi saada The Revenantista pystiä. Seison yhä sanojeni takana. Leo ei kyseisessä elokuvassa puhu paljoa, ainoastaan antaa animaatiokarhun riepotella itseään, irvistelee, örisee ja pyörii maassa. Eräs kriitikko kirjoitti, että on helppo näytellä, että kärsii kylmyydestä ja kurjuudesta, jos oikeasti kokee kylmyyttä ja kurjuutta. Niiii-in.

Olen silti onnellinen Leonardo DiCaprion palkitsemisesta. Vaikka hän ei tästä roolista mielestäni palkintoa ansaitsekaan, hän on aiemmin tehnyt upeita rooleja, joista hänet olisi pitänyt palkita. Siksi haluankin ajatella, että palkinto tuli kokonaisuudesta, eikä yksittäisestä roolista, vaikka tiedänkin, että tässä ei nyt ollut kyse elämäntyöoscarista.

Spotlight oli ehdokkaista muuten aivan oikea voittamaan parhaan elokuvan palkinnon. Elokuvan teemat ovat käsittämättömän tärkeitä ja toimittajaopiskelijana todella rakastan sitä, että elokuva, joka kertoo tutkivasta journalismista ja julistaa sen tärkeyttä, voitti. <3

Oon kuunnellut tätä kirjoittaessani The Hateful Eightin soundtrackiä, josta Ennio Morricone nappasi itselleen täysin ansaitusti oscarin. Huikeeta musiikkia! Iloitsen myös Ex_Machinan erikoistehostepystistä, koska se elokuva on taidokkaasti rakennettu ja upea, ja ne erikoistehosteet on ihan mahdottoman siistejä! Sitä leffaa katsoessa uskoo kaiken näkemänsä todeksi, eikä erikoistehosteita edes tajua erikoistehosteiksi - siinä on mun mielestä todellista taitoa.

Entäs ne mekot ja kampaukset sitten? Kampausrintamalla ei nähty oikeastaan mitään suurta ja ihmeellistä. Tämän vuoden trendi oli selvästi avonaiset tai puoliksi avonaiset hiukset. Tyyli sopi joillekin, esimerkiksi Alicia Vikanderin osittain taakse vedetty kampaus oli hurjan nätti! Silti monien näyttelijöiden hiukset näyttivät yksinkertaisesti sotkuiselta pehkolta, esimerkiksi Saoirse Ronanin hiukset.

Mekoissa trendi puolestaan oli avonaiset ja syvään uurretut kaula-aukot. Olin ylipäätänsäkin vähän pettynyt tän vuoden mekkotarjontaan. En pitänyt yhdestäkään mekosta tosi tosi tosi paljon, kuten usein aiempina vuosina olen pitänyt. Keräsin kuitenkin muutaman puvun, joista pidin enemmän kuin muista (eivät ole suosikkijärjestyksessä).



1. Alicia Vikanderia verrattiin sosiaalisessa mediassa Oscar-illan aikana Kaunottaren ja hirviön Belleen - eikä suotta. Toi mekkohan on kuin suoraan Disney-leffasta! Vikanderin tyyli oli hurjan tyttömäinen ja suloinen! Ainoa, mikä mua jäi mietityttämään, on toi mekon helman pituus, joka on hämmentävä.

2. Lady Gagan housupuku oli jännä! Se näyttää niin erehdyttävästi mekolta, että siinä vaiheessa, kun tajuaa, että kyseessä onkin housupuku, ei voi muuta kuin ihastella.

3. Sofia Vergaran tummansinisen mekon leikkaus oli mun mielestäni hurjan kaunis. Mekko oli klassinen, eikä liian kokeileva, mikä on aina varma valinta.

4.Brie Larsonin mekko on väriltään kaunis ja tykkään leikkauksesta, mutten ole aivan varma, mitä noista helman röyhelöistä pitäisi ajatella. :D

5. Jennifer Garner oli myös pukeutunut hyvin klassisen malliseen mekkoon. Pidän kuitenkin tuosta yläosan leikkauksesta, yksihihaisuudesta ja materiaalien vaihtelusta.

6. Cate Blanchetin mekko oli myös ihanan raikas ja tyttömäinen! Pitkään mietin, pidänkö noista hursuloista, joita mekko on täynnä, mutta päätin pitäväni.

Kokonaisuudessaan gaala oli mun mielestä varsin onnistunut. Illasta jää mieleen Mad Maxin käsittämätön voittoputki, hurjan suloinen Jacob Tremblay, palkintoja jakavat minionit, letkeä tunnelma sekä halu mennä leffaan katsomaan Room ja The Big Short.

Keillä oli teidän mielestänne Oscareiden upeimmat puvut? Entä menivätkö palkinnot mielestänne nappiin? 

2 kommenttia:

  1. Oon kyllä sun kanssa samaa mieltä tosta Leon pystistä vaikka en oo koko leffaa edes nähnyt :'D Mutta Oscarit katottuani olin taas sitä mieltä että pitäis vissiin kattoo enemmän leffoja D:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, hauskaa että on samanmielisiä ihmisiä vielä olemassa :D Joo, Oscareiden alla tulee aina sellainen olo, että enhän mä ole nähnyt näistä mitään :D

      Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥