ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

6. maaliskuuta 2016

HEI ME LÄHDETÄÄN REILAAMAAN!


Nyt mun kesäsuunnitelmani alkavat vihdoinkin selvitä! Elokuuksi on nimittäin varattu menolento Dubrovnikiin ja paluulento Roomasta ja siihen väliin ois tarkoitus mahduttaa 24 päivää reilaamista pitkin itäistä Eurooppaa ja Italiaa!

Saran kanssa ollaan tää viikonloppu vietetty reiliä suunnitellen ja saatu hahmoteltua reissun reitti kulkemaan kuta kuinkin Dubrovnikista Mostarin, Sarajevon, Belgradin, Zagrebin, Ljubljanan, Veronan tai Parman sekä Cinque Terren kautta Roomaan. Nytpä seuraakin sitten hankalin osuus: kohteisiin tarkemmin perehtyminen, hostellien varaaminen sekä muiden matkasuunnitelmien tekeminen.

Kumpikaan meistä ei ole ollut aiemmin reilaamassa, ja Itä-Eurooppa on muutenkin molemmille aika valloittamatonta seutua. Tän postauksen pääasiallinen kysymys kuuluukin siis: Onko teillä kokemuksia noista paikoista? Mitkä kohteet on must-see, mitkä yliarvostettuja, mitä ei missään nimessä saa missata tuolla päin kulkiessa? Ja entä reilaaminen itsessään? Onko siihen liittyviä ehdottomia vinkkejä, jotka pitäisi pitää mielessä?

Ite oon käynyt Roomassa aikaisemminkin, joten mua kiinnostaisi ehkä kaikkein eniten siellä ne vähän hipsterimmät paikat, sellaiset, joissa ei elokuun turistirysän aikaan ois ihan niin hirveän paljon ihmisiä. (En tosin tiedä, onko sellaisia paikkoja elokuisessa Roomassa mahdollista löytää :D) Zagrebista ollaan suunniteltu päiväretkeä Plitviceen ja Museum of Broken Relationships on myös ehdottomasti mukana, Dubrovnikistä ollaan aateltu seilata Lokrum-saarelle ja kierrellä laajasti vanhaa kaupunkia ja linnakkeita. Muuten kaikki on kuitenkin vielä aika auki. Heittäkäähän siis ihmeessä parhaat vinkkinne kehiin!

Oon ihan täpinöissäni! Tuntuu niin absurdilta, että tän vuoden matkustuskuviot alkaa näin pikku hiljaa selkiytyä! Hih! <3

postauksen alkuperäiset kuvat ovat 
pixabayn kautta löydettyjä public domain -kuvia,
minun muokkaamiani tosin. 

8 kommenttia:

 1. Oi ihanaa, Balkan on kyllä kiinnostavinta aluetta Euroopassa! Olin pari vuotta sitten reppureissaamassa tuolla samalla suunnalla, ja se on kyllä ollut mun toisiks paras reissu heti Ghanan jälkeen :) Dubrovnikin vanhakaupunki, linnakkeet ja Lokrum-saari ovat tosiaan käymisen arvoisia. Lisäksi suosittelen Dubrovnikin sotavalokuvamuseota, joka oli ainakin meidän mielestä tosi vaikuttava kokemus. Mostarissa ei ole kovin paljoa muuta nähtävää kuin tuo silta ja sen ympäristö, mutta ne ovat niin upeita, että kannattaa siitä huolimatta käydä siellä. Sillan läheisyydessä on myös monia ihania ravintoloita, joista on kauniit näköalat joelle. Suosittelen myös menemään Mostarista Sarajevoon bussilla, koska bussi kiertää vuoristoteitä pitkin, joilta on uskomattoman upeat näköalat vesiputouksineen, vihreine laaksoineen ja idyllisine pikkukylineen :) Ja sit vielä sellanen käytännön vinkki, että ainakaan sillon pari vuotta sitten Forexissa ei saanut vaihdettua Bosnian markkoja, joten kannattaa varautua siihen, että valuutanvaihto onnistuu vasta paikan päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti hurjan paljon vinkeistä, Marjukka! Mä itse asiassa kävin lueskelemassa sen sun postauksen teijän reppureissusta sun blogista, kun muistin, että oot matkustellut sillä suunnalla :D Mut tässä oli kans tosi paljon kaikkee hyödyllistä! Tällä hetkellä näyttää siltä, että koska tuolla idässä suurin osa väleistä kannattaa kulkea bussilla, niin ollaan harkitsemassa reilikortin ostamatta jättämistä, koska sille ei tuntuisi olevan kauheasti katetta :o Toi Mostar-Sarajevo -väli bussilla kuulostaa ainakin taianomaiselta! <3

   Poista
 2. Moikka! Me oltiin viime vuonna reissaamassa Itä-Euroopassa ja käytiin Belgradissa, Zagrebissa ja Ljubljanassa. Meidän blogista löytyy lisää tietoa esim budjetista ja reitistä, mutta linkkaan nuo kolmen kaupungin postaukset tähän. :)

  http://www.rantapallo.fi/meidanmatkassa/2015/08/23/ita-eurooppa-ljubljana/

  http://www.rantapallo.fi/meidanmatkassa/2015/08/18/ita-eurooppa-zagreb/

  http://www.rantapallo.fi/meidanmatkassa/2015/08/10/ita-eurooppa-belgrad/

  Itä-Eurooppa on ihan mieletön paikka ja haluaisinkin ehdottomasti tehdä uuden kierroksen. Jäänkin seurailemaan teidän matkaa, sillä Mostar ja Cinque Terre kiinnostavat itseä kovasti.

  Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioioi! Kiitti niin paljon näistä linkeistä! Pitääpä käydä ehdottomasti lueskelemassa teidän reissusta! <3

   Poista
 3. Kuulostaa kivalta reissulta! Mun Eurooppa-kategorian alta löytyy paljon tarinoita Dubrovnikista, Zagrebista, Mostarista, Sarajevosta yms. http://www.hugepassionforlife.com/eurooppa-1/
  Mostar on kyllä käymisen arvoinen ja ehdottomasti myös Sarajevo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua! Voi kiitos, Jenna! Täytyykin mitä pikimmin käydä tutustumassa sun kokemuksiin noista paikoista! <3

   Poista
 4. Dubrovnik on ihana paikka ja Mostar kaunein paikka missä oon ikinä käyny! Hyvä valinta! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, niin ihanaa kuulla! Oon katsonut molemmista paikoista kuvia ja ne vaikuttaa kyllä niin hurjan upeilta paikoilta! Oih! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥