ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

30. maaliskuuta 2016

MIKSI OPISKELEMAAN JYVÄSKYLÄÄN?
Mistä Jyväskylä on tehty?

Valosta, harjulta kesäiltoina kaikuvasta soitosta, 
ylämäistä, 
pikkuruisista kahviloista, 
kompaktiudesta, 
nuorista ihmisistä ja rallihumusta, 
pyöräilijöistä ja busseista, joita paikalliset kutsuvat linkeiksi, 
venyvistä vokaaleista ja luistelijoista Jyväsjärven jäällä, 
tuulesta Kuokkalan sillalla, Kortepohjan opiskelija-asunnoista 
ja kaupunkia halkovasta Tourujoesta. 

Siitä Jyväskylä on tehty.

Tätä en kuitenkaan tiennyt vielä kaksi vuotta sitten hakiessani opiskelemaan. En edes halunnut Jyväskylään, mutta hain silti. Unelmakaupunkiini Tampereelle en päässyt, joten rantauduin Jyväskylään mieli sykkyrällä ja hassahtaneena pohtien, että mitähän tästäkin vielä tulee.

Sen jälkeen olen kuitenkin saanut hullaantua Jyväskylään ja todeta, että tämähän on vallan mainio vaihtoehto opiskelukaupungiksi. Oma välinpitämättömyyteni johtui pääasiallisesti siitä, etten tiennyt Jyväskylästä mitään, ja jotteivät ihmiset tiedonpuutteen vuoksi jättäisi hakematta tänne, olen päättänyt kertoa tämänhetkisen kotikaupunkini erinomaisuudesta mahdollisimman monille. 

6 syytä asua Jyväskylässä

1. Jyväskylä on hyvin näppärän kokoinen kaupunki, sillä keskusta koostuu ainoastaan neljästä isosta kadusta, joita pikkukadut halkovat sikin sokin. Jyväskylässä on lyhyet etäisyydet keskustan, kampuksen ja asumismahdollisuuksien välillä, joten näiden välillä on mahdollista sahata niin kävellen kuin pyörälläkin tai mielen mukaan vaikka bussilla. 

2. Vaajakoskella (10 minuuttia Jyväskylän keskustasta) sijaitsee Pandan tehtaanmyymälä, mikä on ihan parasta! Sieltä voi käydä nopeasti nappaamassa halvat namuset joululahjaksi tai oman kahvipöydän koristukseksi. 

3. Jyväskylä on täynnä mitä suloisimpia pikkukauppoja. Muun muassa Pieni Kammari, Harjun Paperi sekä Nostalgia houkuttelevat minut vieraikseen toistuvasti ihastelemaan lahja- ja sisustustarvikkeita. Jyväskylässä on myös hurjan paljon ihania kahviloita, joista yksi suosikkini on Teeleidi-niminen teehuone, jossa saa siemailla pannullisen haudutettua teetä laajasta teevalikoimasta joko yksin tai yhdessä ystävän kanssa. 

4. Jyväskylä on eläväinen opiskelijakaupunki, joten samanikäisiä ihmisiä on paljon. Täällä on paitsi yliopisto, myös ammattikorkeakoulu, ja näiden opiskelijat muodostavatkin noin 15 prosenttia kaupungin väestöstä. Muuttoliikenne on vilkasta, ja Jyväskylään tullaan opiskelemaan kaikkialata Suomesta. Ystäviä on helppo saada, kun melkein kukaan ei tunne ketään ennestään ja kaikkien on pakko ryhmäytyä jonkun kanssa.

5. Jyväskylä on loputtoman kaunis paikka. Annan ylläolevien kuvien puhua puolestaan, mutta lisään, että erityisesti Jyväsjärven ympäristö ja Harjun alue ovat vertaansa vailla. Kesäiltoina harjulta kajahtaa harjun iltasoittona tunnettu musiikki, mikä on jotakin käsittämättömän suloista ja jyväskylämäistä. Harjulla on myös näkötorni, jossa kannattaa käydä tiirailemassa ympäristöä.

6. Jyväskylässä järjestetään läpi vuoden mitä hauskimpia tapahtumia. Täältä löytyy muun muassa elokuvafestivaali Arktisen upeeta, Jyväskylän rallikilpailut ja taidetapahtuma Yläkaupungin yö. Lisäksi keikat tunnelmallisessa Tanssisali Lutakossa ovat jotakin, mitä jokaisen Jyväskylässä asuvan pitäisi ainakin kerran opiskeluaikanaan kokea.

7. Liikuntamahdollisuudet ovat Jyväskylässä moninaiset. En itse ole ekspertti lenkkireittien suhteen, mutta olen ymmärtänyt, että esimerkiksi Jyväsjärven ympäri kulkeva rantareitti on suosittu ja Harjulla on mahdollista juoksennella. Täältä löytyy myös laskettelurinteet Laajavuoresta ja Alvar Aallon suunnittelema uimahalli. Jyväsjärven jäällä luisteleminen on yksi parhaista asioista ikinä. 

Jyväskylä on ihana. Tervetuloa rakastumaan.

9 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Ihana kotikaupunki <3 Kiva postaus myös! Mä olen ehkä vähän jäävi ja muutenkin siinä mielessä outo kun olen asunut täällä aina >:D

  VastaaPoista
 2. KAIKKI VAAN JYVÄSKYLÄÄN TÄÄ ON PARAS PAIKKA!!! Yks loistava asia on myös se, että Jyväskylän korkeakoululiikunta on vailla vertaa, koska täällä on liikunnan kampus! 65 ryhmäliikuntatuntia viikossa on aikamoinen määrä tunteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meil on 58!! Jos se riittää ni kom med i Åbo ;) ;)

   Poista
  2. :D Ootte ihanan hassuja molemmat! :D Turku on kyl kans aika jees kaupunki! <3

   Poista
 3. Heips! Blogissani on sinulle haaste! Käyhän kurkkaamassa ja ilmoittamassa osallistumisestasi minulle kommentoimalla haastepostaukseen :)

  Haasteen löydät klikkaamalla tätä tekstiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhops! Voi kiitos, Elli-Noora! Pitää käydä kurkkaamassa! :)

   Poista
 4. Hei ihan sikahyvä ja avaava esittely! :D Pakko tulla joskus käymään! ♡

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥