ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

22. huhtikuuta 2016

TUUNAA SÖPÖT TEEPURKIT!Rakastuin teehen yläkouluikäisenä. Yliopistossa hullaannuin haudutetusta teestä. Nykyään saatan juoda puolesta litrasta litraan teetä päivässä. En ole kuitenkaan oikeastaan koskaan välittänyt siitä, miltä irtoteepussukat näyttävät. Kämppis keksi aikoinaan laittaa teepussien sulkijoiksi pieniä puisia pyykkipoikia ja ne näyttääkin mun mielestä varsin sieviltä. Silti halusin jotain vähän minimalistisempaa kuin värikkäät ja monikuvioiset irtoteepussukoiden kyljet. Niinpä aloinkin haaveilla pari kuukautta sitten pienistä lasipurnukoista, joissa teetä voisi säilöä, ja tällä viikolla sain vihdoin tuunattua purnukit valmiiksi.Tarvikkeet: 
pieniä lasipurkkeja
kuvioitua tai värillistä paperia
kyniä
kaksipuolista teippiä
irtoteetä

Itse käytin Jyväskylän Nostalgia-sisustuspuodista ostamiani pikkupurnukoita, mutta tässähän olisi vaikka kierrätyskohde tyhjille pienille oliivipurkeille tai mille tahansa lasipurnukoille, mitä kaupasta tulee ostettua! Mä kuitenkin ostan mitään lasipurkeissa niin harvoin, että halusin sijoittaa pikkuruisiin purnukoihin sen alle kaks euroa kappale, mitä noi tuli maksamaan. 

Tuunausprosessi oli tosi tosi yksinkertainen. Mä vaan leikkelin pyöreitä etikettipalasia askartelupapereista ja kirjoitin niihin teiden nimet. Jos jonkun teen nimi ei miellyttänyt mua, keksi sille uuden nimen. Esimerkiksi mansikkakermatee nimeltä "happy hour" sai ehkä hieman kliseisen mutta silti sievemmän nimen "mansikkapilvi". 

Nimeämisprosessin ja etikettien koristelun jälkeen vain kiinnitin lappuset kaksipuolisella teipillä purkkeihin ja täytin purnukat teellä. Ja tadaa! Mulla on kasa ylisöpöjä teepurkkeja! Oon miettinyt, että tällaisia vastaavia teepurnukoitahan voisi tehdä vaikka jollekulle teetä rakastavalle ystävälle vaikka tupari- tai synttärilahjaksi!


Teetä ei kuitenkaan saisi säilyttää valossa, sillä valo edistää teen maun väljähtymistä. Nää purkit pääseekin siis mun kuiva-ainekaapin hyllylle jakamaan salaisuuksia jauhopussin ja nonparellien kanssa. Silti nää näyttää teepöydässä vieraille teetä tarjottaessa sata kertaa söpömmiltä kuin sekavat irtoteepussukat! 

2 kommenttia:

  1. Hei apua! Miksi mä en ole miettinyt tätä aikaisemmin!! Multa meinaan löytyy n. 30 kpl nimetöntä teepurkkia ja aina saa arpoa ja haistella, että mitäs sitä nyt juodaan. Multa löytyy sopivasti arkillinen erilaisia kuviopapereita, mutta eihän sitä tietenkään älyä tehdä jotain mikä on siinä nenän edessä! Voi vitsit, kiitos kovasti tästä, pitää ottaa tämä projektiksi viikonloppuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo hei huippua, että tästä oli sulle apua ja inspiroiduit! :D Sun teekokoelma muuten kuulostaa varsin ihanalta ja ihmeelliseltä! <3 ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥