ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

24. kesäkuuta 2016

BUDAPESTIN PARHAAT

Olen aiemmin kirjoittanut postauksen Budapestin aktiviteeteista (lue täältä) ja toisen ruokapaikoista (lue täältä), mutta ajattelin, että vielä yksi yhteenvetopostaus olisi paikallaan. Tässä postauksessa siis kurkataan vielä nopeasti mun viisi suosikkiani Budapestista, ja katsastetaan, miten paljon rahaa paloi kuuden päivän budjettireissuun.


1 | Szimpla Kert

Juutalaiskortteleista löytyvä rauniobaari, joka on perustettu toisen maailmansodan aikaiseen hylättyyn rakennukseen. Rauniobaarit ovat Budapestin erikoisuus ja Szimpla Kert on niistä kuuluisin. Vaikka ei oikeastaan mitään baari-ihmisiä ollakaan, me käytiin poikaystävän kanssa istuskelemassa Szimpla Kertissä keskiviikkoiltana ja hullaannuttiin molemmat paikan sisustuksesta ja kaikista käsittämättömän mielenkiintoisista yksityiskohdista, joilla rakennuksen huoneet oli täytetty. Palattiin seuraavana päivänä valoisaan aikaan tutkailemaan huoneita lisää, valokuvaamaan ja juomaan kokista puolityhjään baariin.


2 | Flippermuseo

Lapsena ei koskaan saanut pelata sydämensä kyllyydestä, jos jostakin huoltoaseman tai leirintäalueen kahvilan nurkasta sattui löytymään vanha flipperi. Siksi flippermuseo oli mulle taivas: siellä sai neljän euron hintaisella opiskelijalipulla pelata niin paljon flippereillä kuin vain jaksoi. Museosta löytyi myös sellaisia klassikoita kuten Space Invaders ja myös muita pelejä, joita saattoi pelata kaksin. Me pelattiin poikaystävän kanssa muun muassa Mortal Combat II:ta ja jotain jalkapallopeliä, ja meillä oli hurjan hauskaa!


3 | Margaretisland

Tonavan keskelle kolmesta saaresta yhdistetty saari on mitä viihtyisin paikka viettää aikaa aurinkoisena päivänä. Viikonloppuisin paikalliset kerääntyvät nurmialueille syömään piknik-eväitä ja saarelta löytyy ties mitä tekemistä: on juoksureittiä ja vesipuistoa, musiikkisuihkulähdettä, japanilaista puutarhaa, vanhaa vesitornia, luostarien raunioita ja jopa pienimuotoinen eläintarha. Me vietettiin täällä ihan huikea iltapäivä polkuautoillen, musiikkisuihkulähteestä hullaantuen ja japanilaisessa puutarhassa tanssien.


4 | Gellert Hill

Täältä löytyvät ihan mahtavat näkymät Budapestin ylitse! Kukkulalle noustessa toki saa jonkin verran puuskuttaa, mutta kunhan pääsee ylös, maisemat ovat ehdottomasti sen arvoiset! Me kiivettiin tänne päiväsaikaan, mutta kuulemma myös illalla Budapest näyttää huikealta. Seuravaalla reissulla haluaisinkin nähdä Budapestin valosykkeen Gellertin vuoren rinteiltä!


5 | Juutalaiskorttelit

Juutaalaiskortteleissa oli ihan tajuttoman hyvä tunnelma iltaisin, kun oli jo pimeää ja ravintoloiden valot kutsuivat kodikkaina astumaan sisälle. Täältä löytyi paljon suloisia pikkuisia paikkoja, katuruokaa ja suurin osa rauniobaareista sijaitsee myös tällä alueella. Kortteleissa oli kivaa ihan vaan kävellä ja fiilistellä elämää. Holokaustin alueeseen painama traaginen surumielisyys tuo alueelle oman vivahteensa. 


Kaiken kaikkiaan Budapest on tosi monipuolinen kaupunki ja kuten kaikki varmasti tietävät - halpa. Mä tein budjettilaskelmia koko reissun ajan ja kuuden päivän matka kustansi kaiken kaikkiaan kahdelta ihmiseltä 670 euroa (335 €/hlö). Lentojen osuus tästä oli 268 € (134 €/hlö), majoituksen osuus 140 € (70 €), ja ruualle, aktiviteeteille ja paikallisliikenteelle jäi rahaa 262 € (131 €/hlö). Mitään ylimääräisiä ostoksia emme tehneet, emmekä käyttäneet rahaa alkoholiin. Molemmat jutut vaikuttivat siihen, että saatiin kustannukset pidettyä tosi matallalla!

Reissuta jäi hurjan hyvä mieli, ja Budapest hurmasi. Paljon jäi vielä nähtävää seuraavallekin reissulle, ja kaupungin kylpylöihin ja kahviloihin haluan ehdottomasti palata vielä tutustumaan paremmin!

2 kommenttia:

  1. Mäkin olin keväällä Budapestissa ja se oli kyllä aivan ihana paikka <3 Ja edullinen, vaikka tosin meilläkin sitä rahaa siellä kului :D Nää sun kuvat on upeita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Budapest on kyllä mieletön! <3 Voi kiitos paljon, Niina! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥