ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

14. kesäkuuta 2016

BUDAPESTIN RUOKAPAIKAT JA RAUNIOBAARI


Mun ja poikaystävän Budapestin-reissun yks keskeisistä aspekteista oli hyvä ruoka. Oltiin selvitelty etukäteen sitä, missä kannattaisi syödä ja mistä löytyisi hyvää ruokaa kohtuulliseen hintaan, joten päädyttiin hyviin paikkoihin ja vältyttiin ravintoloilta, jotka tarjoilivat turistiruokaa riistohinnoin. Tässä muutama suloisin, kiehtovin ja hauskin paikka, joista löydettiin ruokaa.

Walzer Cafe, Budapest
Walzer Cafe, Budapest

Walzer Cafe
Táncsics Mihály u. 12

Suloinen ja pieni levähdyspaikka lähellä Kalastajalinnaketta. Kahvilan pöydät olivat erään rakennuksen katetulla sisäpihalla ja tuolien selkämyksille oli jätetty huopia, joihin saattoi vilun yllättäessä kääriytyä. Kahvilahuone itsessään oli vain muutaman neliön kokoinen, joten valikoima oli pieni (mutta maukas). Täällä ollessamme iski pieni sadekuurokin, ja kahvila oli mitä mainioin paikka herkutella kakkupalojen ääressä sadetta paossa.

Street Food Karaván Budapest
Street Food Karaván Budapest


Karaván Street Food
Kazinczy u. 18

Harhailtiin eräänä iltana pitkin juutalaiskaupunginosan katuja ja päädyttiin yöpalalle tälle kerrostalojen välissä aukeavalle kujalle. Pitsa pyöräytettiin katuruokavaunussa meidän nenän edessä valmiiksi, ja me jäätiin syömään sitä hyvässä tunnelmassa paperilamppujen alle.

Szimpla Háztáji Boltocska Budapest
Szimpla Háztáji Boltocska

Szimpla Háztáji Boltocska
Kazinczy u. 7

Juutalaiskaupunginosasta löytynyt värikäs kahvio ja ravintola. Me nautittiin täällä myöhäistä aamiaista ja todettiin tän olevan myös vilkas lounaspaikka. Päivittäin vaihtuvan keiton ja lämpimän ruuan sai yhteishintaan 1400 forinttia eli noin 4,5 euroa. Mahdollista oli myös ottaa ainoastaan toinen vaihtoehdoista. Tykästyin sisustukseen ja hektiseen aamupäivän tunnelmaan.

Ruben Etterem Budapest
Ruben Etterem Budapest

Ruben Étterem
Magyar u. 12-14

Fiinimpi paikka, jossa ruoka oli ihan mahdottoman hyvää! Ravintolaan oli valitettavasti pikapuoliin tulossa isompi seurue, joten ei päästy käsiksi pääruokiin, kun kokki oli niin kiireinen, mutta pasta-annokset ja jälkiruuat nautittiin ja oltiin kyllä hurjan tyytyväisiä! Tänne pitää ehdottomasti palata tulevilla reissuilla, kun hintaluokkakin oli tosi huokea!

Szimpla Kert Budapest
Szimpla Kert Budapest
Szimpla Kert Budapest
Szimpla Kert Budapest
Szimpla Kert Budapest

Szimpla Kert
Kazinczy u. 14

Kuuluisin Budapestin monista rauniobaareista, jotka on perustettu juutalaiskaupunginosan toisen maailmansodan autioittamiin rakennuksiin. Käytiin täällä sekä arki-iltana että seuraavana päivänä puolen päivän jälkeen, jolloin ihmisiä oli vähemmän ja huoneissa oli mahdollista tutkailla rakennuksen monia yksityiskohtia rauhassa.

Baari on levittäytynyt kahteen kerrokseen ja rakennus on täytetty mitä mielikuvituksellisimmilla sisustusmateriaaleilla: vanhoista vhs-kaseteista on tehty torni, tietokoneesta lamppu ja autonpuolikkaasta istuin. Oltiin poikaystävän kanssa molemmat hurmaantuneita ja istuskeltiin hetken aikaa katselemassa menoa ja hörppimässä ylihinnoiteltua kokista.

Szimpla Kert Budapest
Szimpla Kert Budapest

Millaisia ruokapaikkoja te olette löytäneet Budapestissa ollessanne? Entä mitkä rauniobaareista ovat teidän suosikkejanne? 

6 kommenttia:

 1. Heh. Vähän samoilla nurkilla on pyöritty :) Tässä omia kokemuksiani: http://www.rantapallo.fi/samppanjaamuovimukista/2016/06/10/euroopan-bilekansa-suuntaa-budapestin-juutalaiskaupunginosaan/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei pitääpä käydä kurkkaamassa! Kiitti lukuvinkistä! :)

   Poista
 2. Budapestissä oli kyllä kivoja ravintoloita, kun viime kesänä itse siellä kävin :) Paras löytö oli reissun vikana iltana, kun lähdettiin selvästi keskustan ulkopuolelle kävelemään ja sattumalta löydettiin sellainen perinteistä Unkarilaista ruokaa tarjoileva ravintola jossa oli vielä tosi edulliset hinnat. Oi Budapest on kyllä ihana...

  http://riikkamaria.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, kuulostaapa ihanalta! Meiltä jäi vielä kaikkein perinteisin unkarilaisruoka syömättä, mutta ehkä ens kerralla etitään käsiimme joku vastaava paikka! :) Budapest on kyllä ihan huikea ja varsinkin just toi ruokapuoli hurmasi mut ihan täysin! <3

   Poista
 3. Mielenkiintoisia paikkoja! Ruben on meidän vakipaikka. Kuusi vuotta sitten se löydettiin ja sen jälkeen käyty joka reissulla. Usein jokaisena Budapest-ltana... Lokakuussa seuraavan kerran. Mun eka Budapestmatka oli muuten toukokuussa 1977! Terveisin Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, oi että, Ruben on kyllä sellainen paikka että itsekin voisin kuvitella illastavani siellä jatkossa jokaisena Budapest-iltana! :D Oho, Budapest on varmasti ollut hurjan mielenkiintoinen paikka 70-luvulla! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥