ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

28. kesäkuuta 2016

UNELMAKOTI

Haluaisin jo pysyvän kodin. Sellaisen, jossa tietäisi voivansa asua monta monta vuotta ja jonka voisi laittaa just sen näköiseksi, kun itse tykkää. Nyt, kun opiskelijana heittelehdin vuokrakämpästä toiseen, asun puolen vuoden pätkää tuolla ja sitten jo toisaalla, tuntuu turhauttavalta, kun ei voi saada juuri sellaisia keittiön kaapinovia kuin haluaisi, tai unelmien ikkunalautoja. Ei oikein voi tuunata tai remontoida, ei maalata eikä kunnostaa. Eikä neliöitäkään oikeastaan ole tarpeeksi, jotta voisi sisustaa kunnolla. Kymmenen neliön huoneeseeni mahtuu sommittelemaan juuri ja juuri yhdellä tavalla sängyn, sohvan, kirjahyllyn ja televisiöpöydän. Unelmille ei liiemmin ole tilaa, kun pitää olla käytännöllinen.

Kuitenkin minä jatkuvasti unelmoin siitä täydellisestä kodista, joka minulla joskus vielä on. Siitä, jossa on tummat puiset lattiat. Tai valkoiset puulattiat. Paljon valoa, isot ikkunat. Kodista, joka olisi minimalistinen. Vanha ja moderni - sopivassa suhteessa. Pelkistetty muttei liian askeettinen. Sellainen, jossa ei olisi liikaa tavaraa esillä luomassa kaaosta ja imemässä energiaa ja pölyä.

Lempeä, lämmin. Keittiössä tummat, puiset työtasot. Oma pieni pöytä tarinoiden luomiseen. Kaktuksia. Iso harmaa kulmasohva. Seinillä sopivasti tauluja, ei liikaa, ei siten että näyttää pelottavalta. Valoa valoa valoa. Vaaleita sävyjä. Harmaata. Mustaa. Ehkä vähän sinistä. Ehkä joku seinäkin voisi olla sininen. Vanha kirjoituskone kirjahyllyssä, gramofoni lipaston päällä ja ikivanha filmikamera aarrearkussa. Salakäytävä, salahuone tai salaovi. Paljon kirjoja, mutta ei liikaa esillä. Itämaisia vaikutteita, ehkä vähän värimaailmassa ja kuvioissakin. Keijuvaloja. Maailman kartta seinällä. Huopia joihin voi kääriytyä. Paljon hyvää teetä kaapissa. Tuoreita kukkia maljakossa. Ja ne keittiön kaapinovet voisivat olla vaikka harmaaseen taittuvaa puuta tai luonnonvalkeaa.En haluaisi kodin vaikuttavan sullotulta ja täyteen ahdetulta. Haluaisin ilmaa, tilaa hengittää, ajatella ja olla luova. Olen huomannut, että liika tavaramäärä stressaa. Silti haluaisin omistaa hirveän määrän elokuvia, kirjoja ja vaatteita. Olen kuitenkin päättänyt, että paljosta on luovuttava. Pidän vain ne kaikkein rakkaimmat ja parhaimmat - en keskivertoja tai keskinkertaisia, joita hyllyyn on kertynyt aivan liikaa hamstraamisenhimoni seurauksena.

Ehkä minulla vielä joku päivä on koti, joka jollakin tasolla muistuttaa yllä oleviin kollaaseihin keräämiäni kuvia. Niistä jokaisessa on niin paljon kaunista.

kuvat: weheart.com

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania kuvia ja muutenkin ihana postaus♥ Itse unelmoin hyvin samantylisestä sisustuksesta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kommentistasi! <3 Hih, onpas hauskaa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥