ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

1. heinäkuuta 2016

15 TAPAA OSOITTAA RAKKAALLESI, ETTÄ VÄLITÄT HÄNESTÄ


Hyvä parisuhde vaatii työtä, se kerrotaan jokaisen naistenlehden jokaisessa parisuhdejutussa. Suhdetta pitää hoitaa, jos sen haluaa kukoistavan. Koska parisuhteen hoitaminen on aika kivaa, halusin tehdä listan asioista, joilla voi osoittaa sille suhteen toiselle osapuolelle, että hänestä välitetään, häntä arvostetaan ja rakastetaan. Tässä siis muutamia tapoja, joilla kiintymystään voi ilmaista!

1 | Anna hänelle itse tehty lahja. Askartele rakkaallesi treffipurkki, johon olet kirjoittanut lapuille asioita, joita haluaisit tehdä hänen kanssaan, tai tee hänelle skräppikirja, johon olet koonnut valokuvia yhteiseltä matkaltanne hauskojen sitaattien kera. Tai neulo hänelle pipo, nikkaroi linnunpönttö tai tuunaa persoonallinen kahvimuki. Mitä vain, mikä osoittaa hänelle, että olet ajatellut häntä.

2 | Järjestä hänelle seikkailu. Vie hänet huvipuistoon, soutelemaan tai telttailemaan Lappiin. Älä kuitenkaan vie korkeita paikkoja kammoksuvaa kuumailmapallolennolle tai ahtaanpaikankammoista Room Escapeen. Pyri ajattelemaan, millaisesta kokemuksesta rakkaasi saattaisi nauttia.

3 | Halaa häntä. Anna suukko. Toiset osoittavat kiintymystään kosketuksella. Joskus ei ole sanoja, mutta pitkä halaus kertoo aivan tarpeeksi.

4 | Kerro hänelle, että rakastat häntä. Mielestäni tämä sopii muihinkin ihmissuhteisiin kuin romanttisiin. On mukava saada kuulla, että on tärkeä. Meidän suomalaisten ei kuitenkaan aina ole helppoa puhua tunteistamme: kulttuuriimme ei kuulu ilavjuun jakeleminen kuin ihan niille kaikkein läheisimmille ihmisille. Kerro ainakin kullallesi. Tunteista puhuminen liimaa yhteen.

5 | Tue häntä vaikeuksien keskellä. Älä jätä häntä yksin silloin, kun hän käy läpi vaikeita asioita tai on surullinen. Vaikka sinulla itselläsikin olisi rankkaa, älä kuittaa rakkaasi kipuiluja muistuttamalla oman päiväsi haastavuudesta. Anna hänen puhua ja kuuntele. Halaa ja ole lähellä. Se on parasta, mitä voit tehdä.

6 | Kuuntele häntä. Ole aidosti kiinnostunut siitä, mitä hän kertoo sinulle. Ole läsnä keskusteluissanne, kommentoi ja kysy tarkentavia kysymyksiä puheenaiheeseen liittyen.


7 | Tee lista jossa kerrot, miksi rakastat häntä. Anna lista rakkaallesi. Uskon, että tämä tekee hyvää suhteelle kuin suhteelle: se että keskittyy rakastamansa ihmisen positiivisiin puoliin ja kertoo niistä hänelle. Tämä paitsi vahvistaa rakkaasi itsetuntoa, tuottaa myös mielihyvää.

8 | Ole hänelle rehellinen. Älä kerro valkoisiakaan valheita ja myönnä erehdyksesi ja virheesi. Älä yritä salailla asioita ja ole rehellinen myös menneisyydestäsi.

9 | Tee kompromisseja. Älä yritä aina saada omaa tahtoasi läpi, vaan opettele kuuntelemaan ja kunnioittamaan myös rakkaasi mielipiteitä. Kaikesta ei tarvitse todellakaan olla samaa mieltä, mutta välillä on ihan terveellistä joustaa omista ideaaleistaan - varsinkin arkisissa ja pienissä asioissa. Valitkaa vuorotellen, mitä tehdään ruuaksi tai mikä leffa katsotaan. Neuvotelkaa yhteisten vapaapäivien ohjelmasta ja tekemisistä.

10 | Anna hänelle omaa tilaa. Älä liimaudu kiinni jokaiseksi hetkeksi, vaan viettäkää aikaa myös omien mielenkiinnon kohteidenne parissa. Nähkää omia ystäviänne ja harrastakaa omia juttujanne. Tämä voi olla vaikeaa ensimmäisten kuukausien rakastumisenpuuskassa, eikä silloin välttämättä kaipaakaan niin paljoa omaa aikaa. Silloin kuitenkin, kun toinen tarvitsee tilaa, sitä on tärkeä hänelle suoda.

11 | Laita älylaitteet pois kun olette yhdessä. Osoita hänelle, että arvostat aikaa, jonka vietätte yhdessä, äläkä vilkuile jatkuvasti puhelimesi ruutua. (Itse olen tässä surkea. Voih.)

12 | Tee hänelle ruokaa. Yllätä hänet herkullisella päivällisellä, kokkaa hänen lempiruokaansa tai tee jälkiruokaa, josta tiedät hänen pitävän.

13 | Lähetä hänelle kirje tai postikortti. Jos olette etäsuhteessa tai jos vain satut lähtemään reissuun, lähetä rakkaallesi postia. Sähköisen viestinnän aikakaudella fyysiset kortit tuntuvat luksukselta.

14 | Auta häntä kotitöissä. Välillä kaikkein arkisimmilla asioilla voi osoittaa välittämistä. Imuroi rakkaasi asunto, pyyhi pölyt tai tiskaa hänen puolestaan.

15 | Anna hänen olla oma itsensä. Hyväksy rakkaasi sellaisena kuin hän on. Luin jostakin, että kumppania ei pitäisi katsella kuin savimöykkyä, jota voi muovailla haluamallaan tavalla loputtomiin. Mielestäni tämä on hyvä neuvo. Välillä voi pyytää toista, josko tämä voisi tehdä jotakin eri tavoin, mutta sitä ei voi eikä pitäisikään vaatia.

Millaisilla tavoilla sinä osoitat rakkaallesi välittäväsi hänestä? 

Kuvat ovat mun ja poikaystävän selfieitä, 
alkuviikkoisen seurusteluvuosipäivän kunniaksi otettuja. 
Mun suosikki on toi, missä onnistuttiin 
molemmat laittamaan silmät kiinni samanaikaisesti :D

14 kommenttia:

 1. Voi, miten ihana postaus! Jään ehdottomasti seurailemaan blogiasi – vaikuttaa todella kivalta :-)

  https://aliisla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Aliisa! <3 Oi, ihana kuulla, tervetuloa seurailemaan! :)

   Poista
 2. Oi miten söpö ja ihana postaus!♥ Näytätte upealta yhdessä :)

  ♥: http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! <3 Ihana kommentti!

   Poista
 3. Tää postaus sai hymyn huulille! Ryhdyin heti lukijaksi, sun blogi vaikuttaa aivan ihanalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun ihana kuulla! <3 Jee, tervetuloa mukaan! :)

   Poista
 4. Niiiiin söpö postaus <3 Ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ää kiitos Saga, supersuloinen kommentti! <3

   Poista
 5. Hyvä postaus! Mukamas itsestäänselvyyksiä, muttei sitten kuitenkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit! :) Niinpä, ei näitä aina muista itsekään, vaan pitää palauttaa mieleen ja muistutella :-)

   Poista
 6. Ihania neuvoja kiitos! Hassua että vaikka olen itse ollut parisuhteessa sua kauemmin, sä just osotit mulle mitä teen väärin. Oon kova pienentämään kumppanini kipuja omieni alle ja jatkuvasti somessa. Nyt siihen on pakko tulla muutos! Niin monta ikävää itkua ja tuskaa käyty läpi mun itsekkyyden takia että on korkea aika oppia! Kiitos paljon ja siunausta ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Ruusu! <3 Ihana kuulla, että tän tekstin pohjalta pystyi oivaltamaan uutta! :) Parisuhde on kuitenkin työmaa, jolla voi aina tehdä töitä, eikä se ole koskaan valmis. Siunausta teille molemmille!

   Poista
 7. Näköjään pitkässä parisuhteessa noi asiat helposti unohtuu, kun ei enää tarvitse yrittää hurmata toista. Alussa noi tuli luonnostaan. Huomaan tehneeni itsekin viimeaikoina virheitä noissa. Täytyy yrittää parantaa tapoja. On vaan ollut niin stressaantunut. Sillon on vaikea huomioida toista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) Eiköhän me tehdä näissä virheitä, me ollaan kuitenkin kaikki ihmisiä eikä kukaan ole täydellinen. Onneksi aina voi miettiä, miten omaa käytöstään voi muuttaa ja kuinka haluaa parisuhteeseensa panostaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥