ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

11. heinäkuuta 2016

ENSIMMÄISTÄ KERTAA YKSIN REISSUUN?!

Mitä just tapahtui? Tuijotan tietokoneen ruutua pöllämystyneenä ja sormeni harhailevat touchpadin yllä. Ruudulla vilisee tekstiä, mutta silmät eivät oikein suostu tarkentamaan. Päässä surisee ja koko keho lämpenee jännityksestä. Voi apua. Taisin juuri varata itselleni matkan Edinburghiin lokakuuksi. Soolomatkan. Ihka ensimmäisen. Äiti taitaa saada sätkyn, kun kuulee tästä.

Tämä on unelma, jonka toteuttaminen on muotoutunut pääni sisällä jo useamman vuoden: kunhan minulla vain on rahaa ja aikaa, lähden reissuun yksin. Olen pompotellut mielessäni Aasian maita ja Australiaa, pohtinut erilaisia reilireissuja ja jopa Yhdysvaltojen kiertuetta (muun muassa tässä postauksessa sivuan asiaa). Koska en kuitenkaan ole tällä hetkellä kesätöissä, rahat ovat vähän tiukilla, enkä edes haluaisi käyttää 500 euroa lentoihin, mikäli minulla on aikaa olla kohteessani ainoastaan viisi päivää. Siispä päätin, että Edinburgh saa kelvata, kun bongasin sinne halvat lennot skyscannerissa. Viisi päivää tihkusateisessa Skotlannissa. Yksin. Kurkkuun nousee pala, mutta samalla tuntuu ihan käsittämättömän vapautuneelta ja voimaannuttavalta. Tiedän, että pystyn tähän. Silti vähän jännittää. Okei, ketä yritän petkuttaa? Jännittää ihan tajuttoman paljon! 

Edinburghissa aion istuskella paljon pienissä kahviloissa ja tunnelmallisissa teehuoneissa ja lueskella niissä kirjoja. Ehdottomasti käyn tsekkaamassa The Elephant Housen eli kahvilan, jossa J. K. Rowling aikoinaan kirjoitti Harry Pottereita, sekä Victoria Streetin, joka innoitti luomaan samaisen kirjasarjan taianomaisen ostoskadun, Viistokujan. Aion valokuvata rauhassa ja paljon ja koko ajan, kun mukana ei ole ketään, joka hoputtaa kiireesti eteenpäin. Ehkä teen päiväreissun Glasgowiin, joka on noin tunnin junamatkan päässä. Ehkä käyn teatterissa. Tuntuu hyvältä ajatella, että keskellä kiireistä fuksisyksyä tulee olemaan pieni karkumatka täysin uuteen ympäristöön omien ajatusten keskelle, kauas opiskeluarjesta, hopusta ja projektitöiden paratiisista.

Varasin matkan itse asiassa jo kaksi viikkoa sitten. Äiti ei saanut sätkyä kuullessaan asiasta, eikä kukaan muukaan, jolle olen jo kertonut. Kavereiden reaktiot on yleensä olleet: no huh huh, kuinka sä uskallat, aika hurjaa! Itse en tunne itseäni hurjaksi. Olenhan mä lueskellut blogeja, joissa ihmiset ovat lähteneet kuukausiksi reppureissaamaan Aasiaan yksin. Kyllähän ihmiset jatkuvasti lähtevät vaihto-opiskelemaan tai au paireiksi toiselle puolelle maailmaa ilman seuralaisia.

Joku on myös ihmetellyt sitä, että mitä edes teen yksin ulkomailla. Nautin kuitenkin suunnattomasti omasta seurastani ja minusta on hauskaa viettää aikaa ihan vain hyvän kirjan ja teekupposen kanssa, maailailla sanoja papereille, kuulostella omia ajatuksiani ja uinua omassa äärettömyydessä. Uskon myös, että jos yksinäisyys alkaa tympiä, hostellista löytyy jokin porukka, jonka kanssa voin lähteä katsastamaan Edinburghin linnan tai jonkin muun nähtävyyden. Enemmän kuitenkin hirvittää se, kuinka kieltäydyn, jos enemmän tekisikin mieli hengailla ihan vain yksin ja joku sattuu pyytämään seurueeseensa, haha!

Tällä hetkellä ajatukset ovat kuitenkin vielä enemmän elokuisessa reppureissussa, joka suuntautuu Balkanille ja Italiaan, ja jonne olen lähdössä rakkaan ystävän kanssa. Eilen sain rinkankin lainaan tädiltäni, ja lähtöön on enää alle kuukausi. En millään malttaisi odottaa!

Oletteko te matkustelleet yksin? Entä onko teillä vielä tälle kesälle reissuja suunnitteilla? 

20 kommenttia:

  1. En ole koskaan matkustellut yksin, ja muutenkin perheen kanssa tosi vähän. Haaveissa olisi tosin joskus uskaltautua yksin johonkin päin Brittein saarta, kuten sinäkin nyt teet;) Kiitos inspiraatiosta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Britannia on kyllä ihana! <3 Jatka unelmoimista! Uskon että kunhan haaveidensa eteen tekee töitä, ne toteutuvat! :)

      Poista
  2. Yksi mahdollinen postausidea tuli mieleen; kun aloittelen syksyllä yliopistossa, ja varmasti moni muukin jännittää sitä ja miettii, mitä silloin alkuun tapahtuu ja mitä mietteitä päässä pyörii. Joten olisiko mahdollista tehdä tähän aiheeseen liittyvä postaus joskus lähempänä syksyä?♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo hei kiitos postaustoiveesta! Olin ehtinyt jo miettinyt, että jotain tuon tyylistä voisin elokuussa julkaista, ja nyt ainakin postaan aiheesta, kun tätä on oikein toivottu! :)

      Poista
  3. Siis vähänkö siistiä! <3 Mä niin haluaisin myös joskus lähteä ulkomaille yksin :) Toivon, että se toteutuu. Poikaystävän kanssa on kuitekin ihan parasta matkustaa :) Mä oon myös miettinyt Skotlantia, vaikuttaa niin kauniilta paikalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poikaystävänkään kanssa matkustaminen ei ole huono vaihtoehto :D Toivottavasti säkin pääsisit joskus vielä yksin reissuun! <3 Skotlanti näyttää kyllä ihmeelliseltä kuvissa!

      Poista
  4. Aivan mahtavaa! Reissaaminenhan on aivan huippua ihan miten tahansa, mutta yksin reissaaminen opettaa ihan eri tavalla, kun vaikka kaverin kanssa pyyhältäminen. Ihan huikeeta, että uskalsit toteuttaa unelmasi! :) Omaakin reissujalkaa vipattaa aivan hirmuisesti, mutta toistaiseksi sille saa luvan riittää reissu Suomeen. Onhan sekin kai jo jotain? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että soolomatkailu kasvattaa ja sitä kasvamista mä odotankin Edinburghilta! Suomi-matkailukin on hei ihanaa! On se tääkin maa vaan niin kaunis, vaikka sitä onkin matkailuintoilijana aina lähdössä pois ja haaveilemassa kaukomaista :D

      Poista
  5. Ihania reissusuunnitelmia!
    Itse olen kovasti nauttinut niistä päivistä kun olen ollut miehen työmatkalla mukana, mies päivän töissä ja minä yksin hengailemassa, viimeksi toukokuussa Amsterdamissa. Ihan omaa reissua ei ole tullut tehtyä aikoihin, joskus ennen lapsia ja taloja ja tätä keski-ikäistä elämää viimeksi.. ;D Mutta kaikelle on aikansa ja paikkansa. Joskus sitten taas.
    Antoisia reissuja ja kauniita kesäpäiviä sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuokaan kuulosta hassummalta, että päivät voisi seikkailla mielenkiintoisessa paikassa yksikseen ja illat rakkaan kanssa! Tuostahan saattaakin tulla mun seuraava reissu-unelmani ;) Ihania kesäpäiviä sullekin! <3

      Poista
  6. Todella upeaa! Vielä en ole edes lentokoneessa käynyt, joten matkailu yksin tai porukassa on ollut aika vähissä :) Onneksi sitä ehtii vielä!

    VastaaPoista
  7. Matkustin lentokoneella ekaa kertaa kun olin 6-vuotias, koko elämän aikana tullut reissattua useita kertoja vuodessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoh! Mä matkustin ekaa kertaa lentokoneella vasta kun oli 12-vuotias! :D

      Poista
  8. Yksin reissuun ähtö on kyl todella kasvattavaa ja opettavaista. Vaikkakin voi olla tietyllä tapaa rankkaa. Itse olin kuukauden japanissa yksin, ja täytyy sanoa että kokemuksena se oli super, vaikkakin vei voimia. Ihanaa reissua sulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaah, kuulostaa ihanalta tuo kuukausi yksin Japanissa! Voi kiitos paljon! <3

      Poista
  9. Ihan huippua että lähdet yksin reissuun! Soolomatkailu on kyllä parasta :) Itsekin kirjoitan tätä kommenttia parhaillaan sooloreissulta Bratislavasta :D Noista lentolippujen hinnoista täytyy sanoa, että Kauko-Aasiaankin pääsee reippaasti alle 500 eurolla. Sinne on usein hyviä tarjouksia :) Parhaimmillaan olen nähnyt jotain 270 euron lentoja esim Thaimaahan ja Malesiaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Marjukka, sun reissut on jatkuva inspiraation lähde mulle! :) Ja ooh, mun tarvii varmaan alkaa oikein tehotarkkailemaan noita lentolippuja! Ehkä mä vielä tuonne Aasiaankin kerkiän yksikseni! :D

      Poista
  10. Oi että! Oon itsekkin alkanut haaveilemaan soolomatkustelusta, koska se kuulema on tosi opettavaista ja pakko kokea :) Huikeeta reissua sulle! Ps. Tosi kiva blogi!

    https://visions-ninni.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ninni! :) Mäkin odotan innolla kaikkia niitä asioita, joita soolomatkailu opettaa!

      Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥