ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

5. elokuuta 2016

REPPUREISSU LÄHESTYY - MITKÄ OVAT FIILIKSET?




Mihinkäs tämä vuosi on mennyt? Vastahan oli tammikuu, jolloin ystäväni heitti ilmoille ajatuksen, että mitäs jos me lähdettäisiin reppureissaamaan kesällä. Koska mua ei ole koskaan varsinaisesti tarvinnut suostutella lähtemään reissuun, oli aikalaila siltä istumalta päätetty, että elokuussa me kierrellää Eurooppaa tavalla tai toisella.

Nyt on elokuu. Me lähdetään huomenna. Hui apua!

Oon ollut niin kipsissä vikojen koulujuttujen kanssa, etten ole ihan hirveästi edes ehtinyt suunnittelemaan matkaa. Kaikki hostellit ja suurin osa busseistakin on varattu, mutta mä olen ehtinyt googlettelemaan meidän kohteita minimaalisesti. Se harmittaa, koska mun mielestä reissun suunnitteleminen ja matkasta unelmoiminen on melkein yhtä hauskaa kuin reissussa oleminen. Lisäksi saan suunnattomasti itsevarmuutta siitä, että oon etukäteen tutkinut, miten paikallisliikenne toimii ja miten hostellille pääsee rautatieasemalta, joten nyt oon vähän tyhjän päällä, kun en olekaan tehnyt tätä kaikkea etukäteen. Täytynee luottaa, että pitkillä bussimatkoilla ehtii googletella sitten seuraavaa kohdetta!

Me tullaan reissaamaan pääasiassa busseilla, koska Balkanilla linja-autot on junia kätevämpi matkustusmuoto. Lisäksi Euroopassa jyllää halpabussifirma Flixbus, jolta saatiin napattua muutamat huikeat lipputarjoukset Sloveniaan ja Italiaan. Ollaan ylipäätään liikkeellä aika tiukalla budjetilla, joten tiedossa on paljon hostellikokkailua ja halpoja ravintoloita. Jos tiedossasi on huikeita ja huokeita ruokapaikkoja tuolta alueelta, niin saa ehdottomasti vinkata!


Tuossa yläpuolella näkyy meidän lopullinen matkareitti. Me aloitetaan Kroatian Dubrovnikista (1), jatketaan Bosnia & Herzegovinaan Mostariin (2) ja Sarajevoon (3), suunnataan Serbian pääkaupunkiin Belgradiin (4), palataan Kroatian puolelle Zagrebiin (5), jatketaan Sloveniaan Ljubljanaan (6), yövytään Venetsiassa (7), vietetään muutama päivä valokuvauksellisen kauniissa Cornigliassa (8) ja päädytään Roomaan (9), mistä lennetäänkin sitten kotiin reilun kolmen viikon päästä. Meidän on myös tarkoitus tehdä päiväretki Zagrebista Plitvicen luonnonpuistoon, ja meillä on Veronassa kolmen ja puolen tunnin bussinvaihto, joten ehditään näkemään sitäkin kaupunkia vähän.

Mun mielestä, meidän reitti vaikuttaa ainakin teoriassa täydelliseltä kombinaatiolta kaupunkeja, rantakohteita, luontokohteita, pääkaupunkeja ja pienempiä paikkoja. Luultavastikin Eurooppa on ihan täynnä turisteja näin elokuussa, mutta oon päättänyt, etten anna sen häiritä. Ainoa, mikä saattaa jonkin verran aiheuttaa tuskaa, on käsittämätön helleaalto, joka pyyhkii koko Balkania tällä hetkellä. Arktisen kesän ystävänä en varsinaisesti vielä odota 32 asteen hellepäiviä, huh.

Sen sijaan odotan linnoituksia, vaeltamista Cinque Terressä, Dubrovnikin sotavalokuvamuseota, pitkiä bussimatkoja joille on varattu vino pino romaaneja, pimeneviä öitä ja kaupunkien valoja, henkeäsalpaavan nättejä vanhoja kaupunkeja, piknikeväiden syömistä puistoissa, valokuvaamista, yöllisiä puheluita poikaystävän kanssa. Odotan uimista, Italian pikkukatuja, hyvää ruokaa, rentoutumista, lepoa, kohtaamisia hostelleissa ihmisten kanssa joilla on hurjia matkatarinoita. Odotan itseni ylittämistä, puristavia kenkiä ja kaukomaiden tuoksua.

Tänään on vielä ohjelmassa viime hetken paniikkipakkaamista, rinkan selkään sovittelua, vaatteiden silittämistä ja poikaystävän kanssa hengailua. Kahdelta yöllä lähtee mun yöbussini Jyväskylästä kohti Helsinki-Vantaata ja sitten mä oon vihdoin oikeesti matkalla! Ihan käsittämättömän tajuttoman mielettömän siistiä! Oon niin innoissani!

P.S. Reissusta en aio blogia päivitellä. Olen kyllä ajastanut pari postausta, joten niitä pääsee lueskelemaan sillä aikaa kun olen valloittamassa Balkania. Reaaliajassa matkafiiliksiä pääsee seurailemaan Instragramista. Sieltä mut löytää nimimerkillä @ullaonerva.

2 kommenttia:

  1. Oii tuo reissu kuulostaa niin hyvältä! :) Mä oon käynyt itse Kroatiassa, tykkäsin kovasti <3 Lisäksi oon itsekki miettinyt tuollaista Kroatia-Bosnia&Herzegovina-Montenegro reissua, olis ihan huippua! :) Teillä on kyllä tosi paljon ihania kohteita tulossa <3 Todella ihana reissua teille, innolla jo odotan matkapostauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kroatia oli kyllä mieletön ja Bosniasta tuli mun ihan yks suosikkimaista! :D Toi Montenegrokin alkoi kyllä kutkuttaa reissussa, sinne on pakko päästä seuraavalla kerralla kun liikun Balkanilla päin! Ja ihanaa, että oottelet matkapostauksia, niitä on tulossa about sata :D

      Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥