ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

17. joulukuuta 2015

MAAILMAN PARAS KANASALAATTI


Kun istuin itsenäisyyspäivänä pitseriassa poikaystävän ja kahden kaverini kanssa, päätin, että tälle on tultava loppu. Samaisella viikolla olin tilannut neljä kertaa pitsaa kotiinkuljetuksella, käynyt kerran syömässä Pancho Villassa ja kerran McDonald'sissa. Ei huh huh. Opiskelijalla ei ehkä oikeasti olisi varaa elää moisella ruokailubudjetilla, eikä kenelläkään ole oikeasti varaa kerryttää rasvaa verisuoniinsa moisella tahdilla. Se oli kaunis viikko makuhermoille, mutta samalla päätin, että se tulee olemaan myös viimeinen mässyttelyviikko elämässäni.

Viime viikolla panostin. Tein kotiruokaa kolmena päivänä, yhtenä söin pääasiallisesti leipää ja yhtenä söin edellispäivän jämiä. Viikonloppuna käytiin poikaystävän mummin 70-vuotissynttäreillä, missä saatiin kinkkukiusausta. Ainoastaan sunnuntaina kotimatkalla sorruttiin hampurilaispaikan houkutuksiin, kun muuta ruokaa ei ollut ostoskeskuksesta saatavilla. Tällä viikolla on jatkettu kotiruokalinjalla. Tänään tehtiin poikaystävän kanssa kanasalaattia ja pakko sanoa, että siitä tuli herkullisinta kanasalaattia, mitä olen vähään aikaan syönyt! Valmistamisessakaan ei mennyt kahdestaan kuin reilu puolituntinen, ja tällä ohjeella salaattia syntyi niin paljon, että sitä riittää varmasti vielä rutkasti huomisellekin.

Maailman paras kanasalaatti

¾ pussia makaronia
450 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
Kaksi suippopaprikaa
Purkillinen fetajuustoa
Puolikas kurkku
300 g viinirypäleitä
200 g kirsikkatomaatteja

Salaatinkastikkeeseen 
Purkki kermaviiliä
Pussillinen Sweet chili -dippijauhetta

Päälle 
Pellavansiemiä tai muita siemeniä maun mukaan

Ohje
1. Sekoita dippijauhe kermaviiliin ja laita maustumaan jääkaappiin. 
2. Keitä makaronit. Jäähdytä. 
3. Kypsennä broileri. Jäähdytä. 
4. Pilko kurkku, puolita viinirypäleet, puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi suippopaprikat. 
5. Sekoita broilerit, makaronit, fetat ja viherainekset keskenään. 
6. Tarjoile kastikkeen ja pellavansiementen kanssa.

Toivon, että roskaruokaelämä ei enää palaa. Jouluruuat tosin eivät suuremmin nappaa, ja jo viime vuonna uhosin, että kun minulla on oma koti, syön jouluisin aina vain pitsaa. Silloin pitsan syöminen tosin voisi olla täysin oikeutettua ja sallittuakin. Ehkä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥