ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

26. kesäkuuta 2016

KESÄINEN JUUSTOKAKKU PURKISSA

Torstaina kutsuin ystäväni kylään. Oli mennyt ihan liian pitkä aika siitä, kun viimeksi nähtiin ja sydäntä oikein korvensi, kun alkoi olla niin paljon puhumattomia lauseita ja vaihtamattomia kuulumisia. Niinpä me sitten puhuttiin. Naurettiin ja oltiin vähän vakavampiakin. Vaihdettiin kirjavinkkejä ja annettiin vertaistukea. Suunniteltiin reissuja maailman ääriin.

Minä katoin parvekkeelle tarjoilut. Oli juustokakkuja purkeissa ja puolukkateetä. Luonnonkukkasia maljakossa. Tuntui kesältä. 

Tässä vielä ohje juustokakkuihin, joista tuli ihan käsittämättömän ihania ja kaiken lisäksi hurjan söpöjä! Käyttämäni purkit löytyivät Ikeasta, mutta varmasti mitkä tahansa vastaavanlaiset, parin, kolmen desin vetoiset purkit kelpaavat.

Neljään annokseen tarvitset

120 g Domino-keksejä
200 g vaniljatuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 tl vanilliinisokeria
100 g valkosuklaata
5 dl mansikoita

1 | Murskaa Dominot. Tyyli vapaavalintainen. Tehosekoitin saattaa toimia, nuijimistekniikka on varma valinta. Itse laitoin keksit muovipussiin ja kaulin ne muruiksi. Laita keksimurskaa 0,5-1 cm paksuisesti purnukoiden pohjalle. Säästä muruja hieman koristeluun. 

2 | Vaahdota kerma ja lisää vaniliinisokeri. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. 

3 | Pilko mansikat. Siirrä syrjään haluamasi määrä lohkoja koristeeksi (2-4 per annos on perin sopivasti). Sekoita loput lohkot vaahdon sekaan. 

4 | Lusikoi vaahtoa purkkeihin keksimurujen päälle. Koristele mansikoilla ja keksimuruilla. Laita jääkaappiin viilenemään vähintään tunniksi ennen tarjoilua. Nauti! 

Nää purkkijuustokakut on siitä ihania, että näitä reseptejä voi muunnella loputtomiin! Erilaisia makuja saa käyttämällä erilaisia tuorejuustoja ja marjoja, pohjalle voi laittaa periaatteessa mitä tahansa keksimurskaa ja jossain ohjeessa näin käytettäneen paahdettua valkosuklaata. Googlettamalla löytyy vaikka millaisia herkullisia variaatioita! Tämä ohje syntyi muita reseptejä yhdistelemällä ja oman mieltymyksen mukaan kokeilemalla. 

Ootko sä tehnyt koskaan purkkijuustokakkuja? 

6 kommenttia:

  1. Oi vitsi miten ihanan näköstä! Pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Nuo kyllä maistuivat myös yhtä hyvälle miltä näyttävät! :D

      Poista
  2. Olen parista blogista bongannut purkkijuustokakun ja aina on tullut sellainen himo siihen ettei mitää järkeä! :D Mun on niin pakko väsätä tätä joku päivä! Veikkaan, että on liian hyvää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulle kävi samalla tavalla: bongailin ylisuloisia purkkikakkukuvia blogeista ja sitten oli vaan pakko kokeilla itse :D Kannattaa väsätä! <3

      Poista
  3. Oooh nam näyttääpä hyvältä! en oo ite edes koskaan tainnut kuulla purkki juustokakusta mutta näyttää kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta jutulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa todellakin kokeilla! Nuo oli vielä kaiken lisäksi ihan tuhottoman helppo väsätä, eikä aikaakaan mene paljon :)

      Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥