ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

29. joulukuuta 2016

VUOSIKATSAUS

Viime postaus kihlautumisestani nousi neljässä tunnissa blogini luetuimmaksi postaukseksi. Kahdessa päivässä sitä oli luettu kolminkertainen määrä toiseksi luetuimpaan postaukseen verrattuna. Olen mykistynyt ja imarreltu tekstin saamista lukukerroista ja eri sosiaalisissa medioissa minulle ja sulhaselleni välittyneistä onnitteluista. Kiitos! Olette ihania!

Koska vuosi alkaa olla lopuillaan, tässä postauksessa tehdään aikamatka kuluneeseen vuoteen. Kuten arvata saattaa, vuoden isoin juttu oli ehdottomasti kihlautuminen ja häävalmistelujen aloittaminen. Sen lisäksi vuodesta jää päällimmäisenä mieleen uusi opiskelupaikka sekä lukuisat reissut. Kaiken kaikkiaan vuoteen mahtui kolmetoista paikkakuntaa kahdeksassa maassa ulkomailla ja 34 ulkomailla vietettyä päivää. Suosikkikaupungeikseni nousivat Ljubljana, Edinburgh ja Sarajevo. 

Tammikuussa vaihto-opiskelusuunnitelmani Maltan yliopistossa peruuntuivat. Tuntui pahalta jumiutua jään kuorruttamaan kotimaahan, kun kaikki mitä luulin tarvitsevani oli matka maailman ääriin. Olin pääasiassa ahdistunut ja surullinen, vaikka myöhemmin ymmärsinkin, että tässä vaiheessa kotimaahan jääminen oli minulle ihan hyvä vaihtoehto. 

Tammikuussa luettu kirja: Danten Helvetti

Helmikuussa muutin uuteen asuntoon. Siellä juhlimme kämppäkaverini kanssa tupaantulijaisia ja syntymäpäiväjuhlia. Leikkasin hiukset pitkäksi polkaksi ja tein hitaasti kirjallisuuden sivuaineopintoja eteenpäin. Varmistauduin päivä päivältä enemmän siitä, että kirjallisuus on minun opiskelualani. 

Helmikuussa luettu kirja: Seija Ahavan Taivaalta tippuvat asiat

Maaliskuussa haaveilin yhä enenevässä määrin matkustamisesta ja ostimme ystäväni kanssa lentoliput Kroatiaan elokuulle. Suunnnittelimme reppureissuamme ja olo oli jo paljon parempi kuin tammikuussa. Sulamisvedet tuntuivat kuljettavan mukanaan talven raskaita ajatuksia kauas pois minusta.

Maaliskuussa luettu kirja: Emmi Itärannan Kudottujen kujien kaupunki

Huhtikuussa valmistauduin pääsykokeisiin ja tein kirjallisuuden sivuaineopintoja samanaikaisesti. Luin pääasiassa opintoihin kuuluvaa kirjallisuutta, klassikoita ja novelleja. 


Toukokuussa matkustimme poikaystäväni kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä ulkomaille. Budapest oli paahtavan helteinen, kiehtova ja kaunis. Flippermuseo ja rauniobaari Szimpla Kert tekivät lähtemättömän vaikutuksen. Matkalta palattuamme juhlimme ylioppilaaksi valmistunutta pikkuveljeäni. Toukokuussa olivat myös kauan odottamani pääsykokeet. 

Toukokuussa luettu kirja: Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolainen (yhdessä ääneen poikaystävän kanssa)


Kesäkuussa sain tiedon uudesta opiskelupaikastani. Matkustin perheeni kanssa Rukalle ja sairastuin kuumeeseen. Reissun parina viimeisenä päivänä jaksoin kuitenkin lähteä kävelemään karun kauniiseen tunturiin. Vietimme myös poikaystäväni kanssa paperiseurustelupäivää.

Heinäkuussa tein opintoja eteenpäin ja sain kirjallisuuden perusopintokokonaisuuden valmiiksi. Olin päättänyt, etten halua mennä töihin vietettyäni kolme edellistä kesää täystyöllistettynä, joten tasapainottelin kouluhommien ja levon välillä.

Heinäkuussa luettu kirja: Kjäll Westön Kangastus 38


Elokuussa vietin taianomaisen kuukauden reppureissaten ystäväni kanssa ympäri Balkania ja Italiaa. Bosnia-Herzegovinan Sarajevo ja Mostar, Slovenian Ljubljana sekä Italian Corniglia ja Manarola hurmasivat minut erityisesti. Tapasimme paljon ystävällisiä ihmisiä, näimme upeita vesiputouksia, hurmaannuimme suloisista vanhoistakaupungeista, vaikutuimme alueen historiasta, söimme paikallisia ruokia, istuimme tuntikausia linja-autossa ja kulutimme kirjojen sivuja.

Elokuussa luettu kirja: Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näeSyyskuussa minua kysyttiin vaimoksi ja minä lupauduin. Aloimme suunnitella häitämme sulhaseni kanssa. Opinnot uudet pääaineen parissa tuntuivat hyvältä. Olin onnellinen. 

Syyskuussa luettu kirja: J. K. Rowlingin Harry Potter ja viisasten kivi (yhdessä ääneen poikaystävän kanssa)

Lokakuussa tein ensimmäisen soolomatkani Edinburghiin ja minusta tuntui ihan mahdottoman hyvältä ja voimaannuttavalta. Kirjoittamisen opintojen tekeminen avoimeen yliopistoon inspiroi minua kirjoittamaan harjoitustehtävien lisäksi myös muita tekstejä vapaa-ajalla. Olin niin kiireinen opiskelujuttujenkin takia, että blogi ei päivittynyt kertaakaan. Aloin työstää kandidaatintutkielmaani. 

Lokakuussa luettu kirja: Art Spiegelmanin Maus ja Maus II

Marraskuussa olin festareilla keittäjänä ruokkimassa liki kahtakymmentätuhatta festarikävijää. Juhlimme perhepiirissä kihlautumista ja isovanhempieni viisikymmenvuotishääpäivää. Menin solmuun opiskelujuttujen kanssa. Kävin äidin kanssa kirjamessuilla hamstraamassa kirjahyllyt täyteen uusia opuksia.

Marraskuussa luettu kirja: Gabriel Marquezin Sadan vuoden yksinäisyys


Joulukuussa kirjoitin paljon esseitä, tein viimeiset tentit ja aloitin loman hyvillä mielin saamistani arvosanoista. Vietimme joulua sulhaseni kanssa perheeni luona, matkustimme tapaninpäivänä sulhasen isän perheen luokse ja siitä seuraavana päivänä sulhasen äidin perheen luokse. Katsoin elokuvia, täytin vatsani piparkakuilla ja joulusuklaalla, ja olin kiitollinen ihanasta perheestä, sulhasesta ja ystävistä. 

Joulukuussa luettu kirja: Zlata Filipovićin Zlatan päiväkirja

Kiitos tästä kuluneesta vuodesta teille jokaiselle, jotka olette lueskelleet tekstejäni! Kiitos kommenteistanne, ajatuksistanne ja kannustuksestanne, olette kultaa!

Nyt vetäydyn loppuvuodeksi sängynnurkkaan lukemaan joululahjakirjoja ja palaan vuodenvaihteen jälkeen. Päässäni muhii jo monta blogikirjoitusta, jotka haluaisin päästä jakamaan kanssanne. Olen myös viime päivinä työstänyt ajatusta aivan uudenlaisesta projektista, josta haluaisin jo kovasti päästä kertomaan teille, mutta jääköön sekin tammikuulle. Lempeää loppuvuotta juuri sinulle, ihana! 

2 kommenttia:

 1. Olet lukenut todella hyviä kirjoja! <3 Löysin vasta nyt blogisi, instagramin kautta ja tulin jäädäkseni. Täällä on niin kaunis tunnelma!

  Onnea uudelle vuodelle, olkoon se kauniita hetkiä ja hyviä asioita täynnä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan, Krista! Kauniisti sanottu tuosta tunnelmasta. Ja kiitos paljon, ihmeellisen ihanaa uutta vuotta myös sinulle! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥