ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

9. huhtikuuta 2014

TELEVISIOSARJA-ADDIKTIN TUNNUSTUKSIA

Hei. Olen Ulla ja olen addikti. En osaa käyttää kohtuullisesti. Mässäilen. Tuijotan. Elän elämää televisioruudun väärällä puolella. Televisiosarjat ovat minulle ilma, jota hengiän, sydämessä sykkivä sydän ja aivojen puuttuva neuroni. Kolme sarjaa on kuitenkin ylitse muiden.

Buffy the Vampire Slayer || Buffy – vampyyrintappaja

koska käsikirjoitukset ovat tajunnanräjäyttävän oivaltavia, nokkelia, nerokkaita
koska koko sarja on yhtä suurta allegoriaa elämälle, nuoruudelle, yhteiskunnalle, ihmisyydelle
koska huumori, kepeys, henkilöiden väliset suhteet, syvälliset hetket ja kyyneleet


Gilmore Girls || Gilmoren tytöt

koska dialogi on nerokasta, oivaltavaa, rönsyilevää, randomia, populaarikultturiviittauksia vilisevää ja naurattaa aina
koska sarja saa aina hyvälle tuulelle
koska kyseessä on vaan niin inhimillinen, viihdyttävä ja kaiken kaikkiaan (lähes) täydellinen sarja


Once Upon a Time || Olipa kerran

koska satujen yhdisteleminen on vain yksinkertaisesti älykkäintä ja söpöintä ikinä
koska rakastan sarjan palapelimäistä rakennetta, sitä että henkilöistä, tapahtumista ja menneisyydestä paljastuu jaksoissa aina jotakin uutta
koska sarjassa yhdistyy naivi usko todelliseen rakkauteen, onnellisiin loppuihin ja siihen että paha saa palkkansa ja toisaalta realisimi ja totuus siitä että maailma ei aina olekaan niin kovin musta-valkoinen

kuvat: weheartit.com

Kaiken kaikkiaan olen huumorin, hyvänmielisyyden, älykkäiden juonien, yllättävyyden, erilaisuuden, voimakasluontoisten naispäähenkilöiden, ritarillisten miesten, nokkelan käsikirjoituksen, fantasian, koskettavuuden ja omaperäisyyden ystävä. Pidän sydämentykytyksestä, höpsähtäneistä sivuhenkilöistä, synkistä salaisuuksista, inhimillisyydestä ja siitä, että voin samaistua henkilöihin - tuntea myötähäpeää, rakastaa palavasti ja itkeä aitoja kyyneleitä. Pidän onnellisista lopuista, mehukkaista cliffhangereistä, musikaaliepisodeista (The Vampire Diariesin musikaalijakso olisi jotakin niin eeppistä!) ja realismista. 

Ainoa oikea tapa on katsoa neljäsosa sarjaa kerrallaan, mutta toisinaan on tyydyttävä "jakso kerran viikossa" -vauhtiin. Suomen televisiota en seuraa, sarjat on katsottava jenkkien malliin reaaliaikataulussa, jotta välttyy juonipaljastuksilta. 

Hymy huulilla, kyyneleet silmissä, vuorosanoja hengittäen. Parhaiden sarjojen äärelle voi palata aina uudelleen. 

Entä mitkä sarjat ovat teidän suosikkejanne? Löytyisikö ehdotuksia huippusarjoista, joilla voisin ruokkia addiktioani vielä lisää?

Terkuin, television ääreltä Ulla

Muita suosikkisarjojani: One Tree Hill, Hart of Dixie, Glee, Greyn anatomia, The Vampire Diaries, Pretty Little Liars

Muita seuraamiani hyviä sarjoja: The Carrie Diaries, Smash, Lost, Pako, Gossip Girl, Kosto, Täydelliset naiset, The Good Wife

Uudehkoja hyvältä vaikuttavia tuttavuuksia: Arrow, Supernatural, Breaking Bad, Ravenswood

Katselulistallani seuraavaksi: Uusi Sherlock, Game of Thrones, The Originals

6 kommenttia:

 1. Uusi Sherlock!!!!!! Kato se äkkiä, paras ikinä!!!!!)!%@%@*2 ps. Löysinpäs blogisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooooo kuulostaapa lupaavalta!! Ensi viikon ohjelmapulma taisikin ratketa tässä... ;D Ja kiva kun löysit! Olinko pahassakin piilossa? ;)

   Poista
  2. joo siis se on oikeesti jotain niin mahtavaa että voi että haluun ehkä kattoo sen uusiks :D olit sä aika pahassa, en tienny koko blogista ennenku saara siitä mulle mainitsi!

   Poista
  3. Senkin Anniina! Nyt oon mäkin ihan rakastunut! :D Ja varmaan olin! Ilmeisesti kukaan ei oikeasti lue instagramissa kuvateksejä, niin huolellisesti kun oon siellä yrittänyt mainostaa! :D

   Poista
 2. Mä en ollu ennen viime elokuuta kuullukkaan koko gilmoren tytöistä, mutta kun ossi raahasi kaikki tuotantokaudet kämpilleni ja juurrutimme peppumme sohvaan, olin niin koukussa! Siis aivan ihana sarja! Heti tietenkin good wifen jälkeen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henu ja Jenu teki saman koukutustempun mulle! Olin ihan myyty ekan jakson jälkeen ja voi awwws. Ihan mieletön sarja! Ja on Good Wifekin kyl järjettömän hyvä!

   Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥