ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

13. heinäkuuta 2014

VARPAANVÄLIT TÄYNNÄ YYTERIN KARHEAA HIEKKAA

yyteri - meripori - ranta
yyteri - ranta - beautiful beach in finland
finland summer sea beautiful evening

Eilen aamulla pakkasimme kolmen kaverini kanssa kimpsumme ja kampsumme meidän autoon ja huristelimme rannikolle Porin tuntumaan, Yyteriin ja Reposaareen mökkeilemään. Oltiin vuokrattu neljän hengen supervaatimaton ja superedullinen kahden kerrossängyn talous Siikaranta camping –leirintäalueelta ja iloisina mutta himpun verran huonosti asiaan perehtyneinä lähdimme matkaan. Jotakin etukäteissuunnittelun tasosta (ja kuskin maantieteentuntemuksesta) kertonee se, että kun viimeinen mökkeilijä oli saatu noukittua autoon Hämeenlinnassa, oli pakko pysähtyä kysymään, että mihinkäs suuntaan tästä nyt sitten pitäisi lähteä ajamaan…

Autossa soi Imagine Dragons, Linkin Park, Omituisten otusten kerho, Hobitin soundtrack, How To Train Your Dragon 2:n soundtrack sekä Nightwish, eikä meillä ollut mitään käsitystä, mitä kaksipäiväinen karkumatka rannikolle tulisi pitämään sisällään – me vain ajettiin, naurettiin ja vaihdettiin kuulumisia, kun ei oltu pitkään aikaan nähty kunnolla, ja suunniteltiin samalla kun aika kellui letkeästi eteenpäin.

Yyterin rannat oli ensimmäinen kunnon pysähdyspaikkamme Porin matkahuollolla tehdyn harharetken ja ABC:llä nautittujen pitsojen ja hampurilaisten jälkeen. Mittari näytti 24 lämpöastetta, jalat upposivat karhean pehmeään hiekkaan ja vastaan tulevat ihmiset tuoksuivat aurinkovoiteelta. Syötiin karkkia ja suolakeksejä, kahlattiin vedessä, pelattiin korttia ja nautittiin auringosta ja hyvästä seurasta.

Rannalla lötköilyn jälkeen lähdettiin tutustumaan mökkiin, joka todella oli vaatimatontakin vaatimattomampi, mutta siellä oli lämmintä ja siistiä, ja liesi, jolla sai keitettyä aamulla teeveden, joten minä olin enemmän kuin tyytyväinen. Kipattiin tavarat mökin pöydälle ja lähdettiin grillaamaan maissia nuotiolle ja kiipeilemään Reposaaren rantakallioille, makailemaan auringon lämmittämille kiville ja kuvailemaan heiniä ja kukkasia. Innostuttiin taidekuvista, tuulimyllytaiteesta, hypyistä korkealle maanpinnan yläpuolelle. Oltiin siinä hetkessä, silloin, kuin hidastempoinen elokuva, joka jää jumittamaan yhteen hetkeen, eikä liiku, eikä mitään ihmeellistä tapahdu, mutta silti se kohtaus tarvitaan, se kertoo jotakin oleellista elämästä, hetkistä, pienistä, yksinkertaisista, niistä jotka ovat elämää täynnä.

Nukuttiin. Minä ensimmäisenä, muut myöhemmin. Kaveri yritti kuvata auringonnousun, minä en jaksanut nousta.

Aamulla oli luvassa minigolfia ja korttipelejä, minkä jälkeen sää näytti sen verran sateiselta, että todettiin rantafiiliksen jääneen edellispäivään. Yyterihengailun sijaan ajeltiin Porin keskustaan kiertelemään kaupoissa (löysin Tigerista täydellisen mustan kesähatun, juuri sellaisen jota olen etsinyt!) ja syötiin mascarpone-lemon-lime jäätelöä, joka on harvinaisen hyvää.

Nyt väsyttää – taas. Ihanaa, kun on tuollaisia ystäviä. Ensi vuonna sama porukka, sama paikka? Omiin korviin kuulostaisi ainakin erinomaisen kauniilta suunnitelmalta. 

2 kommenttia:

  1. Oi kuulostaapa ihanalta! Ja kivoja kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos kiitos! Jotakin vallan ihanaa tuo viikonloppu kyllä olikin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥