ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

16. huhtikuuta 2016

MIKÄ SAA SINUT HYMYILEMÄÄN?


Kaikki on hetken tässä -blogin Anniina ja Tanssin aamuruskoon päin -blogin Elli-Noora haastoivat mut molemmat omilla tahoillaan vastaamaan Liebster Award - haasteen kysymyksiin. Kyseessä on blogeissa kiertävä haaste, jossa on tarkoitus vastata 11 kysymykseen, keksiä 11 uutta kysymystä ja haastaa mukaan 11 uutta blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.

Musta on kauhean nostalgista, että tää haaste kiertää vielä blogeissa! Oon nimittäin vastannut tähän jo edellisen blogini elinaikana (silloinen blogini tosin kuoli aika pian haasteeseen vastaamisen jälkeen, mutta toivon että haasteeseen vastaamisella ei ollut asian kanssa sen suurempaa vaikutusta :D).

Järjestelin kysymyksiä vähän ja karsin joukosta muutaman, ettei tää postaus veny vallan kilometrilakujen mittaiseksi. Kiitos teille molemmille haasteista, Anniina ja Elli-Noora!

Kun sinulta lapsena kysyttiin, mikä sinusta tulee isona, mitä vastasit?
Kirjakaupan pitäjä, joka myy kirjoja, jotka on itse kirjoittanut ja kuvittanut. Etsivä. Puunveistäjä, joka veistää eläimiä moottorisahalla. Astronautti. Arkeologi. Ihminen joka kaivaa reitin maapallon toiselle puolelle maapallon läpi. 

Mitä kaipaat eniten lapsuudestasi?
Sitä, kun ei tarvinnut itse pestä pyykkiä ja tehdä ruokaa :D Toisaalta myös nukkekotileikkejä ja sitä, että oli aikaa lukea loputtomasti kirjoja, koska ei ollut älypuhelimia ja tietokoneita viemässä aikaa. 

Mikä saa sinut hymyilemään?
Hassut ihmiset, kevät, lapset, hyvä ruoka, tällä hetkellä erityisesti folk metallia soittavan Equilibriumin biisi "Wirtshaus Gaudi" ja ylipäätäänkin kaikki yllättävällä ja absurdilla tavalla asioita yhdistävät taidemuodot. 

Mikä tai kuka inspiroi sinua? 
Inspiroidun tosi helposti kaikesta kauniista ja toisaalta myös kaikesta, missä asiat on vähän vinksallaan. Etsin ispiraatiota niin musiikista, valokuvista, blogeista, kirjoista kuin leffoistakin ja tosi moneen eri asiaan: niin omiin teksteihin, bloggaamiseen, valokuviin kuin tavalliseen arkeenkin. Tällä hetkellä oon rakastunut Rodney Smithin valokuviin, ne on ihan käsittämättömän huikeita!

Oletko enemmän optimisti vai pessimisti?
Oon loputon optimisti. :)

Mikä saa sinut iloiseksi huononakin päivänä?
Poikaystävä, hymyilevät tuntemattomat ihmiset, Frendit, suklaa, vauvakirahvit, kääpiöjerboat ja Proclaimersin biisi "500 miles".

Oletko taikauskoinen? Jos olet, miten se näkyy arjessasi?
En varsinaisesti. Oon kyllä hurjan tietoinen kaikista perjantai kolmansistatoista ja mustista kissoista, mutta yleensä vaan pyörittelen niille silmiäni :D

Mitä pelkäät?
Mustahuppuisia ihmisiä, isoja haukkuvia koiria ja suihkuverhoja. Menettämistä, epäonnistumista ja sitä, että satutan jotakuta. 

Mikä on lempipaikkasi kotona?
Varmaankin pikkuruinen vuodesohvani, joka on halvinta mallia, mitä Ikeasta sattui löytymään. Oon kuitenkin haaveillut omasta sohvasta hurjan pitkään ja sohvalle on ihaninta käpertyä lukemaan tai katselemaan jotain hyvää leffaa teekupposen kanssa. 

Kissa vai koira?
Kissat on ihania! Rakastan sitä, kuinka itsenäisiä ja itsepäisiä ne on mutta silti tietyllä tavalla hemmottelunkipeitä ja nautiskelijoita hakeutuessaan uuninpankolle lämmittelemään tai ihmisten paijattaviksi. 
Mikä on parasta bloggaamisessa tähän asti?
Bloggaaminen inspiroi jatkuvasti kokeilemaan uutta ja katselemaan maailmaa uudesta näkövinkkelistä. Oon myös hurjan laiska pitämään nykyään päiväkirjaa, joten blogista on kiva katsoa, mitä on milloinkin ajatellut ja puuhaillut. 

Entä haastavinta?

Välillä ajan löytäminen bloggaamiseen on haasteellista. Mulla on hurjan paljon ideoita, mutta ihan liian vähän aikaa toteuttaa niitä. Olen myös perfektionisti, joten toisinaan viilailen postauksia loputtomuuksiin ennen kuin olen tyytyväinen. 

Oletko koskaan miettinyt bloggaamisen lopettamista?
En kauhean aktiivisesti. Toki aina, jos tulee pidempiä taukoja bloggaamiselle, pohdin, että onki bloggaaminen asia, jolle mulla on aikaa. 
Mihin haluaisit matkustaa?
Maailman ympäri! Tällä hetkellä buukattuna on matkat kevääksi Budapestiin ja loppukesäksi Itä-Eurooppaan ja Italiaan, joten niistä unelmoin parhaillaan. Toisaalta aika korkealla matkakohdeunelmalistalla ovat myös Myanmar, Nepal, Uusi-Seelanti ja Islanti. 

Kaupunki- vai rantaloma? Vai jotakin muuta?
Ylipäätään oon enemmän kaupunkilomailija, enkä oo vielä koskaan ollut rantalomailemassa. Mua on kuitenkin alkanut kiinnostaa yhä enemmän luontokohteet, joita ois mahdollista nähdä ulkomailla: kaikki ihanat luonnonpuistot ja paikat, jollaisia ei näe Suomessa. Lisäksi oon ihan innoissani Dubrovnikista, minne oon menossa kesällä, koska siellä yhdistyy ranta ja kaupunki, ja samassa kaupungissa pääsee seikkailemaan ihanissa linnoissa ja rentoutumaan päivän päätteeksi rantahietikolle. 
Mitä odotat ensi kesältä?
Poikaystävän kanssa Budapestissa ja Suomessa seikkailemista, kesäleiriä jota oon ollut mukana järjestämässä, reppureissaamista Euroopassa. Aurinkoa, lämpöä, jäätelöä, pitkiä valoisia öitä, katumuusikoita, kahviloita, kieloja ja kesämekkoja.

Pidätkö sateesta? Miksi?
Tykkään pehmeästä kesä- ja kevättihkusta. Sen jälkeen ulkona tuoksuu niin ihanalta. 

Luotatko helposti ihmisiin?
Välillä. Oon toisaalta aika kyyninen tuntemattomia kohtaan, mutta sit toisissa tilanteissa oon sinisilmäisin ihminen ikinä. 

Jos kirjoittaisit kirjan, millainen se olisi esimerkiksi tyyliltään, tunnelmaltaan ja teemaltaan?
Kirjoittaisin kirjan, joka pursuilee kielikuvia, intertekstuaalisia viittauksia ja allegorioita, ja jossa leikiteltäisiin esimerkiksi teoksen aikakäsityksellä tai rakenteella. Kirjassa olisi synkkiäkin teemoja ja kohtia, mutta toisaalta teoksen kokonaisilme olisi lempeä, pehmeä ja runollinen. Haluaisin ottaa kirjallani kantaa johonkin maailmassa vallitsevaan epäkohtaan ja aihe käsittelisi mahdollisesti naisten asemaa, lasten oikeuksia, kulttuurien kohtaamisia tai rasismia. 

En tällä kertaa haasta ketään, mutta jos joku haluaa napata tästä kysymyksiä itselleen vastattavaksi, niin saa napata! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥