ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

29. tammikuuta 2015

13 AJATUSTA TORSTAIYÖNÄ

winter wonderland // winter magic // finlanf // photography

Tuli höpötysfiilis. Sellainen pulppuileva, joka haluaa vain vuotaa sanoja paperille ja tietokoneen näytölle. Siispä nyt seuraa pulputusta. Varautukaa.

Yliopistossa on just nyt aika kivaa. Opiskellaan mediakritiikkiä ja maanantaina käytiin läpi Ruandan kansanmurhaa – sitä miten länsimaalainen media havahtui käsittelemään koko kriisiä suhteellisen myöhään ja miten tästä syystä länsimaalaisten oli vaikea ymmärtää tapahtuman taustoja ja seurauksia.

Mua vähän ketuttaa tuohon liittyen, miten länsimaalainen media ei huomioi tasapuolisesti kaikkia maailman kriisejä, ja miten siitä syystä kuva maailmasta ja siinä vallitsevista voimasuhteista vääristyy. Media on ihana, mutta oon huomannut, että sillä on omat oikkunsa, ihan kuin jollain murrosikäisellä.

Radiotyönkurssilla meidän piti tehdä oma kolmen sähkeen uutislähetys, johon piti loppuun improvisoida oma sääennuste. Mun sääennusteen mukaan lumisateita oli ”luvassa koko maassa itärannikkoa lukuun ottamatta”. On se hyvä, että näitä harjoitellaan, koska muuten voisi toimitukseen tulla muutama hassahtanut yhteydenotto, että minkäs meren rannalle meidän itäraja on siirtynyt.

winter light // finland // photography // canon

Kämppiksellä oli viikonloppuna synttäripartyt. Oli aika siistiä, kun osa kaukomatkailevista vieraista oli yötä, ja lauantai-iltana meillä parveili niin huikeeta porukkaa, ettei mitään rajaa. Oon vaan aika hämmentynyt, miten upeita ihmisiä mä tunnen.

Mun pikkuveli tanssii nyt helmikuussa wanhat ja oon aika innoissani siitä. Kai isosiskot vähän saakin olla?

Toinen pikkuveli suoritti yliopiston koodauskurssin ja sai siitä viisi opintopistettä. Se on viidennellä luokalla ja 11-vuotias. Oon aika ylpeä.

Kolmaskin pikkuveli on aika jees. 

Pari postausta sitten kirjoitin, että aion pitää ”parhaat 20-vuotissynttärit ikinä”, ja multa on kyselty, että millaiset ne on. Mun on tarvinnut vastata, että mä en tiedä vielä. Aika hurjaa, kun synttärit on jo kuukauden päästä, mutta mulla ei ole vielä mitään käsitystä, että mitä mä haluan puuhailla silloin. Lasersota olisi aika eeppistä, samoin jokin elokuvateemainen räpellys tai sit 20-luvun Gatsby-partyt. Toisaalta olisi kiva mennä porukalla luistelemaan, pakata termariin kuumaa kaakaota ja laukkuun voileipiä. 

Aloin lukea Khaled Hosseinin Ja vuoret kaikuivat –opusta. Ensimmäisessä luvussa isä kertoo lapsilleen tarinaa iltasaduksi. Se oli niin rankka, että pillahdin itkuun. En tajua, miten ne lapsen pystyivät nukkumaan sen stoorin jälkeen.

Oon miettinyt, että jos olisi kesä, pystyttäisin ulkoilmaelokuvateatterin mun Hämeenlinnan kotini takapihalle. Laittaisin valkokankaan, piknikhuovan, keijuvaloja ja lyhtyjä ja pakkaisin eväät ja katsoisin Aamiaista Tiffanylla tai jotain muuta yhtä söpöä.

winter light finland canon photography

Keskiviikkona bongattiin ystävän kanssa julkisesta mainosjulisteesta yhdyssanavirhe. Ensin harjoitettiin julkista paheksuntaa ja sitten kaivettiin tussi esille ja piirrettiin yhdyssanamerkki. Oltiin aika tyytyväisiä parannettuamme tän maailman oikeinkirjoitusasua.

Oscar-ehdokkaat julkaistiin jo ajat sitten, mutta haluan näin jälkikäteen huomauttaa, että mua jäi harmittamaan

a) se, ettei Jake Gyllenhaal saanut miespääosaehdokkuutta Nightcrawlerista

b)  se, että Meryl Streep sai ehdokkuuden Into the Woodsista (koska tuntuu, että se saa ehdokkuuksia vaan siksi, että se on Meryl Streep)

Eipä mulla kai hirveesti muuta.


Tässä pulputukset tällä kertaa, kiitos ja näkemiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥