ETUSIVU KUKA? YHTEYDET
ETUSIVU
KUKA?
AIHEET
MATKAT
YHTEYDET

29. tammikuuta 2016

ARKIHAAVEITA

Minä muutan huomenna uuteen maailmaan. Sitten asun jo kolmannessa asunnossa puolentoista vuoden Jyväskylässä oleiluni aikana. Nykyinen ihana ihana yksiöni kävi liian kalliiksi. Minulla ei ole varaa maksaa kaikkea opintotukeani ihanasta Jyväsjärvelle ulottuvasta maisemasta, yksityisyydestä ja ruhtinaallisista neliöistä.

Vielä ennen muuttoani halusin kuvata hyllyn keittiöstäni. Tuo on ollut ehkä suloisin yksityiskohta asunnossani. Ei ole mitään parempaa kuin keittiönhylly, jossa voi säilyttää matkakirjoja! Aamupalan seuraksi hyllystä voi napata Praha-haaveita tai Kööpenhamina-kaipuuta, ihan maun mukaan. Ah!Tällä hetkellä haaveilen kolmesta asiasta:

Haaveilen pakastetuista mustikoista, joita maagisesti löytyisi pakkasen perältä, vaikken niitä ole koskaan sinne laittanut.

Haaveilen osaavani tehdä yhtä maistuvaa riisiä kuin Istanbulissa osattiin.

Haaveilen, ettei mun tarvitsisi kasvaa aikuiseksi ja tajuta, miten nettiliittymien sopimukset toimii.

Välillä Tiisu nimittäin kiteyttää kaiken laulaessaan

hei kuinka olla sankari?
sellainen jota joskus muisteltaisiin.
ei ainakaan näin, 
sukat väärinpäin.
en tiedä miten aikuisten hommat hoidetaan,
taas papereita tulvii eteinen.

(Tiisu: Mitä maailma multa odottaa)

Miksi tarvitsee osata maksaa laskuja tai osata kohteliaasti ilmaista puhelinmyyjälle, etten ole kiinnostunut? Miksi tarvitsee tehdä vuokrasopimuksia, miettiä taloudenpitoa tai sitä, mitä huomenna laittaa ruuaksi? 

Miksei voi vain istua tuolissa, sisäänhengittää tarinoita kirjojen sivuilta, imeä ajan tuoksua haurailta sivuilta? Miksen voi elää ideamaailmassa, sellaisessa jossa syömiseen tai nukkumiseen ei tarvitsisi tuhlata aikaa? 

Minä muutan huomenna uuteen maailmaan. Nyt asunnossani on kaaos. Muuttokasseja joka puolella. Kirjahyllyssä on koloja kuin harvahampaisen vanhuksen suussa. Vaatteet mytyssä sängyllä ja laatikossa ja kaapissa ja lattialla.

Pakkaaminen on tuskaa. Paljon mieluummin lukisin Danten Jumalaista näytelmää. Se vaikutti alkuun tylsimmältä kirjalta ikinä, mutta muuttui hämmentävän nopeasti hurjan kiehtovaksi opukseksi. Musta on niin ironista, että jollakulla on pokkaa kirjoittaa kirja siitä, millaista kuvittelee helvetissä olevan ja ketä kaikkia sinne on joutunut.

Minä muutan huomenna uuteen maailmaan. Uudessa asunnossani on tiskikone ja paras kämppis. Molemmat ovat ehdotonta plussaa uusissa asumisjärjestelyissä. Onneksi Viitaniemi vaikuttaa kauniilta paikalta asua.

6 kommenttia:

 1. Tiskikone on kyllä ihana keksintö! Meidän uuden asunnon ehdottomissa vaatimuksissa on tiskikone, muulla niin väliä :D (paitsi sauna ja lasitettu parveke olisi aika pop, niin ja tarpeeksi tilaa meidän poppoolle) Tsemppiä muuttoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Lemmi! :) Haha, uskon kyllä että tossa kämpässä asumisen jälkeen tekee kyl kipeetä jos joskus tarvii vielä muuttaa tiskikoneettomaan kämppään :D Ja oih, sanua ois kyllä ihana! <3

   Poista
 2. Ihan pakko udella - mistä nuo älyttömän kauniit purkit on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, utelu on täysin sallittua :D Ne on itse asiassa Ikeasta ostettuja :)

   Poista
 3. Onnea uuteen kotiin ja Viitaniemi vaikutti kyllä todella viihtyisältä paikalta kun siellä suunnilla kävin koulua. :) Olit kiteyttänyt hienosti nuo ajatukset aikuiseksi kasvamisesta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, Anniina! :) Kyllähän tää vaikuttaa suloiselta paikalta! Odotan, että pääsen näkemään ton läheisen järven sulana ja kävelemään sen rannoilla kevätiltoina! Ah ja oih! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, ihana! ♥